Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα διηγήματα αποτελούν τη νέα συλλογή της Ελένης Λαδιά "Ο έτυμος λόγος".Πρόκειται για δέκα διηγήματα, δέκα λογοτεχνικά κομψοτεχνήματα, με λόγο εξαιρετικά συμπυκνωμένο και αφοριστικό.

Η συγγραφέας τοποθετεί στη διηγηματική αυτή συλλογή, όπως σε όλα τα έργα της, πάνω στο χαρτί την κάθε λέξη, με περίσκεψη και σεβασμό. Γιατί η λέξη της είναι τόσο ακριβή όσο ένα πολύτιμο σπάνιο πετράδι. Τα διηγήματά της είναι ιστορίες που βυθίζουν τον αναγνώστη στο χώρο της μαγείας, που του επιτρέπουν να εισχωρήσει στην ψυχή των ηρώων, κάνοντας τον να νιώθει την αγωνία τους, και να συμμερίζεται τον αγώνα τους για την αναζήτηση του "θεού" τους και της αυτογνωσίας τους.

Η Ελένη Λαδιά με τον "Ετυμο Λόγο" συνεχίζει την ανοδική δημιουργική πορεία της, αλλά και στέκεται αδιάφορη στα λογοτεχνικά συγγραφικά τεχνάσματα και ρεύματα, στις εφήμερες πεζογραφικές νόρμες και μόδες που ακολουθούν πολλοί ομότεχνοί της. Οξυδερκής, διεισδυτική, διαχρονική, αλλά και λυρική, η Ε. Λαδιά κινείται στα δικά της ανώτερα μονοπάτια και με ακρίβεια, σαφήνεια και υπόγειο χιούμορ καταγράφει την πορεία του ανθρώπινου προβληματισμού. Η γλώσσα και η σκέψη που κυριαρχούν και στις δέκα ιστορίες επαληθεύουν τον τίτλο του βιβλίου, αφού ο λόγος της καθώς εμπνέεται από την αρχαία λέξη "έτυμος" που σημαίνει πραγματικός, βέβαιος, είναι αληθινός.

Τ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ