Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Από το κακό στο χειρότερο

Την έναρξη νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων

Καθημερινά χειροτερεύει η κατάσταση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,αφού η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάπτυξη, την υποδομή και την ανακούφιση των ανέργων. Αυτό σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία της Ζώνης, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέους δυναμικούς αγώνες, προκειμένου να επιβάλουν λύσεις. Για το θέμα αυτό θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οπως σημειώνουν τα σωματεία, με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, την οδηγεί στην απαξίωση και τη διάλυση. "Από την άλλη - τονίζεται - διαβάζουμε καθημερινά για τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που δίνονται στα Ευρωπαϊκά Ναυπηγεία (Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Νορβηγία, Ιταλία) από Ελληνικές Τράπεζες για την κατασκευή ελληνόκτητων και ακτοπλοϊκών πλοίων, έχοντας και τη συναίνεση της κυβέρνησης".

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζουν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους, η κυβέρνηση μέσα από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά οδηγεί οριστικά τη Ζώνη στη διάλυση, τις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας και της εξαθλίωσης. "Τα σωματεία μας - τονίζεται, τέλος - και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Ζώνης, αντιμετωπίζοντας για χρόνια την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, αποφασίσαμε τη συνέχιση του αγώνα, έχοντας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη βιομηχανία, την οικονομία της χώρας, αλλά και το δικαίωμά μας στη δουλιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ