Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικότητα...

Τα ντοκιμαντέρ μάς σώζουν από την πλήξη της Κυριακής και από τα τηλεοπτικά καθημερινά κουρέλια, που συνήθως μας προσφέρουν τα κανάλια. Γι' αυτό διαλέξαμε να περάσουμε το πρωινό μας με την εκπομπή "Ελληνικοί πολιτιστικοί μήνες σε χώρες με Ελληνική Διασπορά".Η Ελληνική Διασπορά είναι μια ζωντανή πραγματικότητα περίπου εφτά εκατομμυρίων ομοεθνών μας. Η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο, οργάνωσε και οργανώνει πολιτιστικούς μήνες, σεμεγάλο αριθμό ομογενών. Τελευταία οργανώθηκαν πολιτιστικοί μήνες στη Γεωργία, στη Νότια Ρωσία και την Ουκρανία. Σ' αυτούς συμμετείχαν καλλιτεχνικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, όπως ο Δημήτρης Σγούρος, ο Χριστόδουλος Χάλαρης, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Λέκκας, η Γιοβάνα, η Μαρίζα Κωχ, το Λύκειο Ελληνίδων, οι Κουρήτες κ. ά. Στην εκπομπή, οι καλεσμένοι θα μοιραστούν με τους τηλεθεατές τις συγκλονιστικές εμπειρίες που αποκόμισαν με την επαφή τους με τους ομοεθνείς. Παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στην εκπομπή γίνονται από τον Αντριου Αθενς (πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού), την Αλεξάνδρα Προτσένκο (πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας), από τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Στρατή Κόρακα, από τη Βίκυ Καρέλια του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστο Λασκαρίδη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Χριστοφορίδη. Επιμέλεια - παρουσίαση: Ζαχαρίας Σώκος. Σήμερα Κυριακή στη ΝΕΤ στις 10.00.

Αναζητήσεις

H 16η εκπομπή της σειράς "Αναζήτηση... ένας άνθρωπος, ένας τόπος", θα μας μεταφέρει στο Ναύπλιο για να συναντήσουμε μια νέα κεφάτη γυναίκα, που είναι μέλος της φωτογραφικής λέσχης Ναυπλίου και το δάσκαλο της, τον Βασίλη Παπακυριακού. Μαζί τους θα ταξιδέψουμε στο χώρο της ασπρόμαυρης εικόνας, του σκοτεινού θαλάμου και στην αγαπημένη τους πόλη, στο Ναύπλιο, που είναι μια πόλη αισθαντική και γραφική, μια πόλη ειδυλλιακή. Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την Ιωάννα Καραϊσκου,που αγαπά κάθε μορφή της Τέχνης που έχει σχέση με την εικόνα, την Ιωάννα που λατρεύει τη φωτογραφία, αγαπά τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Την Ιωάννα, που τη συναρπάζει το μαγικό "κλικ" που κάνει η φωτογραφική μηχανή και αιχμαλωτίζει και απομονώνει τη μοναδική στιγμή από τη ζωή ενός ανθρώπου ή ενός τόπου. Στιγμή, που δε θα αλλοιωθεί από το χρόνο, που δε θα φθαρεί, που θα μείνει άφθαρτη, αμετάβλητη, διαχρονική και μοναδική, στιγμή που θα αποτυπώνει και θα μαρτυρά την έκφραση μιας... στιγμής. Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους. Δημοσιογραφική έρευνα - παρουσίαση: Κατερίνα Μαγγανά. Σήμερα, Κυριακή στην ΕΤ-1 στις 11.50.

Παιχνίδια ενηλίκων

Αυτός είναι ο τίτλος της τρομακτικής ταινίας, που θα παρουσιαστεί σήμερα από το MEGA στις 23.30. Μια ταινία, που ξεκινά ανώδυνα, σχεδόν ευχάριστα, για να καταλήξει σε μια αναπάντεχη ταινία τρόμου. Είναι ένα έξυπνο, δυνατό θρίλερ γυρισμένο το 1992, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κλάιν, μια ταινία που αφηγείται την εξής ιστορία: Ενα ζευγάρι ευτυχισμένο μοιάζει να έχει ό,τι επιθυμεί από τη ζωή. Είναι νέοι, όμορφοι, επιτυχημένοι, κατοικούν σ' ένα ωραίο σπίτι στα προάστια, έχουν αποκτήσει και μια πανέμορφη χαρισματική κόρη. Εργάζονται και οι δυο σε μια επιχείρηση που μόνοι τους έστησαν. Ομως, κάπου βαθιά μέσα τους πλήττουν. Πλήττουν, μα δεν το ομολογούν. Ενας εκκεντρικός γείτονας και η γυναίκα του θα ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα. Και πολύ μάλιστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ