Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 0 - 2
Πολύ σκληρός για να πεθάνει...

Ο ΠΑΟ αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 9' κατάφερε να πάρει την πρόκριση

Ενα γκολ σε κάθε ημίχρονο στάθηκε αρκετό στον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη στον Πύργο με 2 - 0 και έτσι τα χαμόγελα γύρισαν και πάλι στο πράσινο στρατόπεδο που σφράγισε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας και θα είναι στην κληρωτίδα στη σημερινή κλήρωση για την επόμενη φάση.

Το ματς στην πρωτεύουσα της Ηλείας, αν και έγινε σε ένα βαρύ τερέν, είχε αρκετές καλές φάσεις, ενώ και οι δυο ομάδες κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αν και η σκληρότητα ορισμένες φορές ήταν υπέρμετρη.

Με το... καλημέρα οι γηπεδούχοι στο 2' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ροζάλες που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. Επτά λεπτά αργότερα οι πράσινοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιλόγεβιτς (τελευταίος ανέτρεψε τον Κόλτζο). Παρά την αριθμητική υπεροχή οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν και να ανοίξουν το σκορ στο 14' με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο Καλαματιανός επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Μοσχογιάννη που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Πυργιώτες είχαν μια φλύαρη υπεροχή.

Στην επανάληψη η πίεση του Πανηλειακού εντάθηκε και στο 54' ο Παπανδρέου είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ως από μηχανής θεός πρόλαβε το... μοιραίο ο Μπασινάς.

Το ματς από αριθμητικής πλευράς ήρθε στα... ίσα με τον αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μοσχογιάννη στο 64'. Με την είσοδο και του Γιώργου Καραγκούνη ο ΠΑΟ ισορρόπησε και οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Τάτσης και Γιαζίνσκι νικήθηκαν δυο φορές από τον Νικοπολίδη, ενώ στο 85' ο Λυμπερόπουλος ζευγάρωσε τα γκολ του όταν βγήκε στην... πλάτη της άμυνας και αφού πέρασε και τον Γεωργίου διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με την εκπνοή ο Ντα Σίλβα έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0 - 3, όμως έπεσε πάνω στη σωστή αντίδραση του τερματοφύλακα του Πανηλειακού.

Ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Νίκος Λυμπερόπουλος οι κορυφαίοι για τον ΠΑΟ. Θετικό κρίνεται και το ντεμπούτο του Τάκη Φύσσα. Πάντως σε μερικά σημεία έδειξε να έχει το τρακ του πρωτάρη.

Οι Τασιόπουλος, Σαρούν ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Εκτός από τις δύο αποβολές ο διαιτητής Δούρος κιτρίνισε τους: Ροζάλες, Τάτση, Νεμπεγλέρα, Φερεκίδη, Γκούμα, Λαγωνικάκη, Κόλα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Τασιόπουλος, Μοσχογιάννης, Σαρούν, Κόλτζος (41' Παππάς), Φερεκίδης, Τάτσης, Ροζάλες (75' Γιαζίνσκι), Ζιάκκας, Νεμπεγλέρας, Παπανδρέου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Λαγωνικάκης, Φύσσας, Κωνσταντινίδης (17' Βόκολος), Μιλόγεβιτς, Γκούμας, Μίκλαντ, Μπασινάς, Κόλα, Λυμπερόπουλος (86' Ντα Σίλβα), Σιμπνιέφσκι (60' Καραγκούνης).

  • Η κλήρωση για τους "8" της επόμενης φάσης θα γίνει σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ. Στην κληρωτίδα θα είναι: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ηρακλής, Ξάνθη από την Α' Εθνική και Αθηναϊκός, Καλαμάτα, Σέρρες και Λύκοι από τη Β' κατηγορία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ