Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα

Πανελλαδική συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 πμ στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στου Μαξίμου, ενάντια στην "εισαγόμενη" πολιτική της φτώχειας που μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα

Μαζική "κάθοδο" στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας και όλων των ταμείων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου,που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων.Οι απόμαχοι της δουλιάς αντιδρούν στην πολιτική της φτώχειας, των συνεχών επιθέσεων στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά βοηθήματα.

Το πρόβλημα της απόστασης οδηγεί τους συνταξιούχους της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης να πραγματοποιήσουν πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας τονίζοντας ότι "στην κοροϊδία της κυβέρνησης απαντάμε με αγώνα".

Η Συντονιστική επισημαίνει: "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενική επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα και στο εισόδημά μας". Καυτηριάζει το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που δίνει σοβαρό χτύπημα σε ασφαλιστικά δικαιώματα και επισημαίνει πως "ακόμα είμαστε στην αρχή. Μας περιμένει το μεγάλο πακέτο για το ασφαλιστικό, που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο και που μέσα στο Γενάρη το παραπέμπουν στον κοινωνικό διάλογο". Χαρακτηρίζει το νέο κρατικό προϋπολογισμό σαν τον πιο αντιλαϊκό και φορομπηχτικό των τελευταίων χρόνων και τις εξαγγελθείσες αυξήσεις του 2,5% σαν "κοροϊδία, που για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους είναι 30 - 60 δρχ. τη μέρα και που μόλις καλύπτουν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ".

Καταγγέλλει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως ενώ ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να δώσει διορθωτικό ποσό για το '98 στους συνταξιούχους, έρχεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και το αρνείται. "Αυτή η πολιτική που ισοπεδώνει τα πάντα, 8ωρο, εργασιακά, ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία, πρόνοια - τονίζει - είναι εισαγόμενη. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ