Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Οικονομική αναδίπλωση

Υστερα από αλλαγές στη δραστηριότητα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή του δηλώνει τα εξής: "Το ΕΙΠ, κινούμενο στα πλαίσια που του επιτρέπει ο εγκεκριμένος κρατικός προϋπολογισμός του,συνέταξε πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το 1999 και το κατέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΔΣ αποφάσισε στις 23/11/98 και ο υπουργός ενέκρινε την αλλαγή του τρόπου εκπροσώπησής του στο Παρίσι και το Λονδίνο.Η δαπάνη διατήρησης των υπαρχόντων Παραρτημάτων ενόψει και των περιορισμένων οικονομικών μέσων του Ιδρύματος ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων τους. Η προβολή του ελληνικού πολιτισμού στις πρωτεύουσες αυτές θα γίνεται στο μέλλον μέσω εκπροσώπων του Ιδρύματος που θα εδρεύουν στην Πρεσβεία.Εργο τους θα είναι να προετοιμάζουν την υποδοχή πολιτιστικών παρεμβάσεων που θα προέρχονται από την Αθήνα ή θα οργανώνονται σε τοπικό επίπεδο. Η απόδοση του νέου αυτού διακανονισμού θα αξιολογηθεί σε εύλογο χρόνο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΙΠ θα προσανατολιστεί και στις περιοχές των Βαλκανίων,της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου,τονίζοντας ότι "η επικείμενη δράση του Ιδρύματος στις ανωτέρω περιοχές δε σημαίνει επ' ουδενί λόγω την πολιτιστική απουσία του ΕΙΠ από το δυτικό κόσμο. Τα Παραρτήματα στο Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη συνεχίζουν με επιτυχία τη λειτουργία τους, ενώ προγράμματα πολιτιστικής συνεργασίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε εξέλιξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ