Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ
Ορκοι πίστης στο... όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης

Με όρκους πίστης στο ...όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ των πολυεθνικών και ζητώντας να προχωρήσουν πιο γοργά, προσέρχεται στις ευρωεκλογές ο ΣΥΝ, όπως προκύπτει από το σχέδιο διακήρυξης που διαμόρφωσε η ηγεσία του και καταθέτει για έγκριση στην ΚΠΕ του κόμματος που συνεδριάζει, σήμερα και αύριο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μάλιστα, στη διακήρυξή τους εκφράζουν την πίστη τους ότι "η δημοκρατική θεσμική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η ολοκλήρωση της ενοποίησης θα δημιουργήσει το πλαίσιο για την Ευρώπη των λαών και των πολιτών που θέλουμε"!

"Ο ΣΥΝ προβάλλει με τη διακήρυξή του αυτή - στο... όραμά του για την ΕΕ - τη θεμελιακή του θέση ότι ο στόχος μιας Ευρώπης πολιτικά και οικονομικά ενοποιημένης σε ομοσπονδιακή κατεύθυνση, που θα οικοδομείται με όρους δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και σύγκλισης κλπ. (πράγματα εντελώς ανέφικτα για την καπιταλιστική Ευρώπη του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ των πολυεθνικών), απαντά σε αδήριτες ανάγκες της χώρας μας"!

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, προβάλλουν ως πρώτιστο καθήκον της Αριστεράς την "ισχυρότερη δυνατή πολιτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης με τη διαμόρφωση δημοκρατικών θεσμών... μάχη που ο ΣΥΝ θα δώσει στην προσεχή αναθεώρηση της Συνθήκης". Επίσης ο ΣΥΝ αγωνίζεται για κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική και ενσωμάτωση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης κλπ. Κατά τα άλλα, ο ΣΥΝ "αισθάνεται δικαιωμένος στις προβλέψεις του και στην ευρωπαϊκή του πολιτική" - τη στήριξη της μέχρι σήμερα πορείας της ΕΕ του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ δηλαδή. Ενώ για το ΠΑΣΟΚ,αναφέρει ότι "με την πολιτική του κλόνισε την κοινωνική συνοχή, δεν προετοίμασε τη χώρα για την είσοδο στην ΟΝΕ, οδήγησε τμήματα του πληθυσμού σε δυσπιστία και αποστασιοποίηση από την υπόθεση της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, καθυστέρησε δύο χρόνια την εισδοχή στην ΟΝΕ" κλπ.

Οσον αφορά το ΚΚΕ,που παλεύει ενάντια στην ΕΕ και την αντιλαϊκή καταστροφική πολιτική της ΟΝΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ανάπτυξη υπέρ του λαού, η ηγεσία του ΣΥΝ υποστηρίζει, αντίθετα, πως "η πολιτική πρότασή του είναι, τάχα, αδιέξοδη, χωρίς συνολική εναλλακτική πρόταση, με ισοπεδωτική καταστροφολογική λογική, χωρίς προτάσεις παρέμβασης και αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, με μετωπικές επιθέσεις απέναντι στις άλλες δυνάμεις της (κεντρο)αριστεράς, που δε συμμερίζονται την αδιέξοδη πολιτική του, καταγράφηκε σαν δύναμη άρνησης, όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, αλλά και της ενότητας του μαζικού κινήματος και της ενότητας στη δράση της Αριστεράς"! Κι όλα αυτά, προφανώς, επειδή δεν μπαίνει στο τσουβάλι της κεντροαριστεράς των: Μπλερ, Σρέντερ, Ντ' Αλέμα κ. ά., για να στηρίζει την καταστροφική πολιτική της ΟΝΕ που στηρίζει ο ΣΥΝ.

Στις 27-28.2.99 θα συνέλθει το διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ για να εγκρίνει οριστικά τη διακήρυξη, ενώ 6,7,8 Μάρτη θα γίνει δημοψήφισμα με λίστα, για την επιλογή των υποψηφίων του ΣΥΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλανώνται πλάνην οικτράν... (2011-07-14 00:00:00.0)
Γλώσσα υποταγής και συνενοχής (2004-05-22 00:00:00.0)
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ (2004-05-02 00:00:00.0)
Τρικυμία εν κρανίω... και από τις δηλώσεις Δαμανάκη (2000-11-22 00:00:00.0)
Προβληματίζονται πώς θα προχωρήσει η ΟΝΕ... (1998-04-04 00:00:00.0)
Χοντρά ψέματα για την απομόνωση (1996-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ