Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Κράμερ εναντίον Κράμερ

Ο Σερφ με τον Αρη κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ. Ο Τ. Κορωναίος, παλιά δόξα του "τριφυλλιού", απέναντι στον ΠΑΟ

Σαλονικιώτικο ντέρμπι έχουμε αύριο στο Αλεξάνδρειο. Το κλασικό ματς Αρη - ΠΑΟΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών.

Οι πρωτοπόροι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός θεωρητικά έχουν εύκολο έργο, με Σπόρτιγκ και Παπάγου αντίστοιχα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

Ες αύριο, λοιπόν, τα σπουδαία. Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης, με νέο προπονητή τον Σβι Σερφ, θα κοντραριστεί με τον άσπονδο φίλο του ΠΑΟΚ. Η ιδιομορφία του αγώνα είναι ότι μέχρι πρότινος ο Ισραηλινός κόουτς ήταν στον πάγκο του "δικεφάλου". Αντίθετα, στο τιμόνι του ΠΑΟΚ είναι ο τέως βοηθός του Σερφ, Κώστας Φλεβαράκης. Και στα δυο στρατόπεδα επικρατεί αισιοδοξία, όμως ο νικητής θα είναι ένας. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι φίλαθλοι των δυο ομάδων.

Αύριο αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός. Στο Σπόρτιγκ θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα και όπως δήλωσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αφού μετά τη νίκη επί της Τιμσίστεμ ίσως τα μυαλά ορισμένων πάρουν αέρα. Αλλωστε ο Σέρβος είναι κατηγορηματικός: "Αλλο Ευρώπη άλλο Ελλάδα". Και δεν έχει άδικο...

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Διαμαντόπουλος δηλώνει: "Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα παίξουμε χωρίς άγχος και ό,τι βγει".

Επιστρέφουμε στα σημερινά ματς που είναι και το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής:

Ο Παναθηναϊκός, που είναι σε εξαιρετική φόρμα (αήττητος στην Ευρώπη, πρώτος στην Ελλάδα), λογικά δε θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στου ουραγό Παπάγου.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Ντίνο Ράτζα, αν χρειαστεί, ενώ ο Τάκης Κορωναίος μεγάλη δόξα του "τριφυλλιού" θα βρεθεί κόντρα ως προπονητής πλέον, στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ντεμπούτο για τον Κώστα Πολίτη στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο ευρωκόουτς θα δώσει το "παρών" στον αγώνα της Ενωσης στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο που μετά την πρόκριση στο Σαπόρτα του έχει ανοίξει η... όρεξη.

Στην Καισαριανή η Νήαρ Ηστ, μετά τη μεγάλη της νίκη στην Πάτρα, θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της. Ομως ο αντίπαλός της Ηρακλής είναι "σκληρό καρύδι" και ασφαλώς η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη, σε μια καυτή έδρα.

Στο Μαρούσι η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Πάτρας, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση.

Τέλος, στο Περιστέρι η ομάδα των δυτικών συνοικιών θα αντιμετωπίσει το Ηράκλειο. Η νίκη για τους "κυανοκίτρινους" είναι "μονόδρομος", όπως τονίζει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες θα καθυστερήσουν να αρχίσουν 10 λεπτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της αθλητικής ηγεσίας στα αιτήματα της ομοσπονδίας μπάσκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ