Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Προς παράταση των προθεσμιών

Στην παράταση της προθεσμίας για την παραλαβή του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας 1999 μέχρι τις 12 Φλεβάρη 1999, προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για παράταση της προθεσμίας, η οποία κανονικά θα έληγε την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φλεβάρη, αναμένεται να κοινοποιηθεί τις επόμενες μέρες με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοχοι ΙΧ και μοτοσικλετών που έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο από την εφορία τους, μπορούν να απευθύνονται για την παραλαβή του ειδικού σήματος στις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Ιονική και Πίστεως. Οσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, θα πρέπει να απευθυνθούν στις εφορίες τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας διακρίνονται σε 7 κατηγορίες, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος και η αξία τους κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία, από 2.000 δρχ. (για τα απαλλασσόμενα οχήματα) μέχρι 130.000 δρχ. (για οχήματα κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 2.358 κ.ε.).

Τα πρόστιμα για όσους δεν προμηθευτούν το ειδικό σήμα μέχρι την καθορισμένη προθεσμία, ανέρχονται σε 10.000 δρχ. για τους κατόχους οχημάτων κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 300 κυβικά, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες στο ισόποσο της αξίας του σήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ