Κυριακή 9 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια, στα μέλη της ΚΝΕ, στους φίλους του Κόμματος, σε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την επερχόμενη αναθεώρησή της. Σας καλούμε να γίνει το 10ήμερο 20 Φλεβάρη - 1 Μάρτη χρόνος έντασης της πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους. Σας καλούμε να διεκδικήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, συνολικά για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, προκειμένου ο λαός να αποφασίσει, αφού ενημερωθεί και κρίνει.

Πέντε χρόνια μετά την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ ήταν περισσότερο από αρκετά για να φανεί το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ των πολυεθνικών.

Αποδείχτηκε πια με τον πλέον φανερό τρόπο: Οι στόχοι των προγραμμάτων "σύγκλισης" δεν μπορεί να είναι στόχοι και των εργαζομένων. Είναι επιδίωξη των μονοπωλίων να ενισχύσουν τις δικές τους θέσεις στη ζούγκλα του καπιταλισμού. Αυτός είναι ο δήθεν ελεύθερος ανταγωνισμός της οικονομίας της αγοράς. Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου των πολυεθνικών να κυριαρχήσουν μοιράζοντας τις σφαίρες επιρροής, ξεζουμίζοντας τους λαούς, γεμίζοντας ερείπια τις χώρες.

Πέντε χρόνια αργότερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η παραγωγική βάση της δοκιμάζονται σκληρά από την εφαρμογή των αποφάσεων του Μάαστριχτ. Ανεργία, φτώχεια, αφαίρεση λαϊκών κατακτήσεων, ξεπούλημα του παραγωγικού πλούτου, περιορισμός των καλλιεργειών, ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών, αναγόρευση του ΝΑΤΟ σε υπερασπιστή της ειρήνης, επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού, υπερκέρδη στους λίγους και λιτότητα στους πολλούς είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, που πλήττει τους εργαζόμενους της δικής μας χώρας και όλων των χωρών της ΕΕ.

Τα κόμματα που υπερψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ή έχουν όραμα την ΕΕ των πολυεθνικών, είναι υπόλογα απέναντι στο λαό.

Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα η λαϊκή αντίσταση είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. Σήμερα η μαζική αντίδραση απαιτείται για την υπεράσπιση και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που η "νέα τάξη" του Μάαστριχτ επιδιώκει να ισοπεδώσει.

Η αναθεώρηση που προετοιμάζεται θα διαμορφώσει ένα ακόμα πιο αντιδραστικό Μάαστριχτ. Το λεγόμενο Μάαστριχτ 2 θα είναι η καλύτερη θωράκιση και ολοκληρωμένη έκφραση του σημερινού. Αυτό σημαίνει μεγάλους κινδύνους εμπλοκής στους τυχοδιωκτισμούς του ιμπεριαλισμού, μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων, σκοτεινό μέλλον για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Η ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν σε βάρος του λαού όσα κόμματα προπαγανδίζουν τη δυνατότητα να βελτιωθεί το Μάαστριχτ και να γίνει φιλολαϊκό. Τέτοιες απόψεις μόνο τις πολυεθνικές βοηθούν.

Το Μάαστριχτ δε βελτιώνεται. Θα ανατραπεί με την πάλη των λαών.

Σήμερα οι εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που έχει δημιουργήσει το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα. Οι μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτών, των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, των συνταξιούχων, των οικοδόμων και άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι ο λαός δε σκύβει το κεφάλι, δεν εγκλωβίζεται στις παγίδες της "κοινωνικής συναίνεσης", του "διαλόγου" και της ηττοπάθειας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν μετερίζι αντίστασης και αντεπίθεσης κάθε χώρο δουλιάς, μόρφωσης, κατοικίας, εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, της αφαίρεσης εισοδήματος, των σχεδιασμών διχοτόμησης του Αιγαίου και ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου. Ενιαία δράση των εργατών - αγροτών - ΕΒΕ εναντίον της ανεργίας και των νέων εργασιακών σχέσεων, των αντιασφαλιστικών νόμων, των νέων μέτρων υποβάθμισης της παιδείας.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΤΩΡΑ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ