Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φτηνοί πολιτικάντηδες και ψεύτες

"O αυταρχισμός και οι μονοδιάστατες πολιτικές μπορεί να λύνουν πρόσκαιρα τα θέματα, αλλά δεν τα λύνουν αποτελεσματικά και χρειάζεται αποτελεσματική αντιμετώπιση τώρα".

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν για απεργία καθηγητών, στηλιτεύοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Στην ίδια τοποθέτηση αναφερόταν ότι ο χειρισμός της απεργίας από την κυβέρνηση "θα μειώσει ηθικά την παιδεία" και θα σπρώξει τους καθηγητές "να είναι υποχείρια αυταρχικών πρακτικών, να μην έχουν ανεξαρτησία γνώμης". Τα λόγια αυτά δεν προέρχονται, όπως θα περίμενε κανείς, από κάποια ανακοίνωση καθηγητών της ΟΛΜΕ ή δασκάλων της ΔΟΕ. Ούτε προέρχεται από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, στο οποίο η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσάψει σκοπιμότητα.

Τα παραπάνω (που δημοσιεύονται στο χτεσινό "Ποντίκι") τα έλεγε το 1990 ο σημερινός πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στη Βουλή σε επερώτησή του για την παιδεία!

Λόγια που δείχνουν ξεκάθαρα την υποκρισία των διάφορων πολιτικάντηδων, "εκσυγχρονιστών" ή μη, που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Λόγια που φανερώνουν τη μεγάλη κοροϊδία των πολιτικάντηδων, οι οποίοι, όταν είναι στην αντιπολίτευση, ρίχνουν "στάχτη στα μάτια" του κόσμου, ενώ όταν κυβερνούν φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Τέτοιος είναι και ο σημερινός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και αυτή του η υποκρισία δεν κρύβεται με κανένα μα κανένα "εκσυγχρονιστικό" τρικ. Ηδη αυτήν την υποκρισία την αποκάλυψαν οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ