Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιθώρια

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ισως είναι η πρώτη φορά, που τόσοι πολλοί καθηγητές βάζουν την ίδια ακριβώς βαθμολογία. "Κάτω απ' τη βάση" και "μετεξεταστέα", τούτη η κυβέρνηση...

****

Μπορεί να 'χει γίνει η αγαπημένη κουβέντα του πρωθυπουργού το "δεν υπάρχουν περιθώρια", όταν πρόκειται να δώσει καμιά δραχμή. Ομως, το ίδιο πλέον έχει αρχίσει να λέει κι ο κόσμος: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μ' αυτήν την κυβέρνηση.

****

ΕΛΥΣΕ το πρόβλημα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας η κυβέρνηση Σημίτη. Ξεκαθάρισε τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Θέλει να τους κάνει όλους ..."νταλικέρηδες"!

****

Μόνο που δε φαίνεται να του βγαίνει το σχέδιο, όσο κι αν προσπαθούν τα "φίλια" κανάλια και εφημερίδες.

****

OXI OTI EXOYME κανένα πρόβλημα να κάνει ό,τι δηλώσεις θέλει η Δήμητρα Λιάνη. Μας αφορά ελάχιστα. Το κακό είναι ότι, όταν πει κάτι, επακολουθεί ένας συρφετός από Κατσανέβες, Πιπεργιάδες και άλλους του ΠΑΣΟΚ, που, τέλος πάντων, θέλουν να απαντήσουν. Κι όλο αυτό το ονομάζουν "πολιτική"...

****

ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ χτες οι συνταξιούχοι να διεκδικούν συντάξεις της προκοπής και να μας υπενθυμίζουν το πόσο μεγάλη είναι η "κοινωνική ευαισθησία" της κυβέρνησης.

****

Θα λύσουμε το πρόβλημα "εξαντλώντας τις δυνατότητες", είπε ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, αλλά μάλλον, "εξαντλώντας τους συνταξιούχους", ήθελε να πει. Ισως πρέπει να του θυμίσουμε ότι οι συνταξιούχοι έχουν περάσει πολλά, για να τους εμπαίζει ένας πρώην "συνδικαλιστής" του είδους του.

****

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που προβάλλουν μερικοί, για το αν υπάρχει "δεξιό και αριστερό ΠΑΣΟΚ", μοιάζει με το υπαρξιακό "αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο". Είμαστε απολύτως σίγουροι για το πρώτο σκέλος, που το βιώνουμε. Το δεύτερο είναι θέμα ...πίστης.

****

Εν ολίγοις, ο μόνος τρόπος να προσεγγίσεις την έννοια του "αριστερού ΠΑΣΟΚ" είναι το "πίστευε και μη ερεύνα". Διότι και να ερευνήσεις δε θα βρεις τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ