Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Απαιτούν παραπέρα αδιαλλαξία

Επιτάχυνση και διεύρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτούν από την κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, με το γνωστό πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την κινδυνολογία μη μείνει δήθεν η χώρα εκτός της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Αυτό προκύπτει από την Εξαμηνιαία Εκθεση για την Ελληνική Οικονομία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ επικροτούν τις κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά αξιώνουν γρηγορότερους ρυθμούς για την επίτευξη των στόχων της "σύγκλισης" και του προϋπολογισμού. Χαρακτηρίζοντας ως μεγαλύτερες αδυναμίες της οικονομικής πολιτικής τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, την "εξυγίανση" των δημοσίων επιχειρήσεων, την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων, τον "εκσυγχρονισμό" της δημόσιας διοίκησης, καλούν την κυβέρνηση να σπεύσει με γρηγορότερους ρυθμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές αντιδράσεις. Καλούν ακόμα την κυβέρνηση να επιδείξει παραπέρα αδιαλλαξία απέναντι στα λαϊκά στρώματα, που αγωνίζονται ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, τα οποία χαρακτηρίζει συγκεκριμένα "κοινωνικές αντιδράσεις από ομάδες που αρνούνται τον εκσυγχρονισμό και υπερασπίζονται ξεπερασμένες πολιτικές και νοοτροπίες".

Για το 1997 εκτιμούν ότι αναμένονται μικρά βήματα, τα οποία επίσης δε θα είναι επαρκή για την επίτευξη του στόχου της "σύγκλισης" και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει τολμηρές αποφάσεις και να εγκαταλείψει την αμυντική της θέση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Διευκρινίζοντας τους τομείς που θα αφορούν οι "τολμηρές" αυτές αποφάσεις, αναφέρονται στην περαιτέρω διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στην πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στη γενίκευση των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα στον τραπεζικό τομέα, καθώς και στην είσοδο των ιδιωτών στους τομείς ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και εκπαίδευσης, με την κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ