Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2 - 1
Αρκεί η προσπάθεια;

Νίκη αλλά με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Πρώτο δείγμα θετικό αλλά όχι αρκετό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε χθες το αντίστοιχο της Φινλανδίας 2 - 1 (66' Νικολαϊδης πεν., 88' Γεωργάτος - 62' Καριασίλντα) και εν γένει ο Ανγκελ Ιορντανέσκου έμεινε ικανοποιημένος. Μεταξύ άλλων δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιχτών του ν' αγωνιστούν, αλλά όχι από τον τρόπο που δέχτηκαν το "εύκολο γκολ" όπως το χαρακτήρισε.

Ομως επειδή το ζητούμενο είναι η πρόκριση στα τελικά του EURO 2000 και πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η νίκη επί της Νορβηγίας, χρειάζονται βελτιώσεις. Και αυτές θα έρθουν μέσα από φιλικά όπως ο ίδιος ξανατόνισε. Οι παίχτες και ιδίως οι νέοι έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν (βέβαια περιθώρια καλυτέρευσης πάντα υπάρχουν), ο εκλέκτορας γνωρίζει τη δουλιά του και δείχνει θέληση. Αρα το μόνο που μένει είναι οι παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υλοποιήσουν τ' αυτονόητο. Να προσφέρουν τα εχέγγυα (π.χ., φιλικά).

Στο γήπεδο της Λάρνακας οι "γαλανόλευκο"" είχαν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Κατά διαστήματα όμως απέδωσαν καλό θέαμα και άφησαν πολλές υποσχέσεις. Το δίδυμο Νικολαϊδη - Λυμπερόπουλου στην πρώτη του "παράσταση" συνεργάστηκε καλά, ο Πουρσανίδης ως λίμπερο ικανοποίησε. Σχεδόν άψογος ήταν ο Ζήκος στα χαφ, ενώ και οι άλλοι "πρωτάρηδες" (Γκούμας, Φύσσας, Π. και Σ. Κωνσταντινίδης) τα κατάφεραν.

Τώρα η Εθνική θ' αντιμετωπίσει την Παρασκευή στον άτυπο τελικό του τουρνουά το νικητή της συνάντησης Κύπρος - Βέλγιο (άρχιζε αργότερα).

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Φύσσας (70' Π. Κωνσταντινίδης), Ανατολάκης, Γκούμας, Πουρσανίδης, Μάρκος (60' Γιαννακόπουλος), Γεωργάτος, Ζήκος, Λυμπερόπουλος (85' Σ. Κωνσταντινίδης), Νικολαϊδης.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Βιάντερ, Ιλονεν, Τουσμέσα, Σασαμάινεν, Καριαλάινεν (46' Γκρίνκλαντ), Κότιλα, Ιλολα, Ράκινεν (87' Σάρθι), Μίποντ, Σούκα (46' Καριασίλντα), Πρίσα (68' Φόζια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ