Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
"Να αποτραπεί η ΝΑΤΟική παρέμβαση"

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδη προς το Συμβούλιο της ΕΕ

Την αποτροπή στρατιωτικής παρέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο και την πλήρη εφαρμογή των αρχών του ΟΗΕ στην περιοχή, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης, μετά και τις σοβαρές ενδείξεις ότι οι νεκροί στο Ρατσάκ του Κοσσόβου ήταν θύματα μακάβριας προβοκάτσιας εξτρεμιστικών ομάδων, προκειμένου να προκληθεί το κοινό αίσθημα και να κλιμακωθεί η ένταση.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως "εντείνονται οι ενδείξεις ότι το Interim Report της ομάδας επαληθευτών του ΟΑΣΕ σχετικά με τους 46 νεκρούς στο Ρατσάκ του Κοσσόβου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ότι οι νεκροί δεν ανήκουν σε άτομα που κατοικούσαν στο εν λόγω χωριό και σκοτώθηκαν στον τόπο που ανευρέθησαν. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι Φινλανδοί, Λευκορώσοι και Ρώσοι ιατροδικαστές επισημαίνουν σαφείς ενδείξεις, ότι πτώματα που εξέτασαν μεταφέρθηκαν από άλλο πεδίο μάχης στους λόφους του Ράτσακ, με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων στην παγκόσμια κοινή γνώμη".

Ο Β. Εφραιμίδης ζητά από το Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με το "εάν έχει εξετάσει την περίπτωση μιας ακόμα μακάβριας προβοκάτσιας στο Ρατσάκ, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας), που έχει σαν στόχο να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, να αυξήσει την ένταση στην περιοχή και να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ", καθώς επίσης και "αν σκοπεύει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, την απομόνωση των εξτρεμιστικών αλβανικών ομάδων και την πλήρη εφαρμογή των αρχών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και αν θα αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποτροπή στρατιωτικής παρέμβασης, μετατρέποντας για άλλη μια φορά την περιοχή σε λουτρό αίματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ