Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο 9,54% το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων

Δημοπρασίες εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας ύψους 40 δισ. δραχμών για κάθε κατηγορία, πραγματοποιήθηκαν χτες από το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 228 δισ. δραχμών, περίπου 5,7 φορές το ζητούμενο ποσό. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο που προέκυψε από τη δημοπρασία ανήλθε σε 9,5% έναντι 11,07% της προηγούμενης δημοπρασίας. Η απόκλιση των προσφερθέντων επιτοκίων είναι της τάξης των 0,12 εκατοστιαίων μονάδων.

Για τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 206 δισ. δραχμών, περίπου 5,2 φορές το ζητούμενο ποσό. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο που προέκυψε από τη δημοπρασία ανήλθε σε 9,54% έναντι 10,46% της προηγούμενης δημοπρασίας. Η απόκλιση των προσφερθέντων επιτοκίων είναι της τάξης των 0,10 εκατοστιαίων μονάδων.

Εγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού για κάθε κατηγορία τίτλων καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές σύμφωνα με τους όρους των δημοπρασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ