Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Σε ξένο αχυρώνα...

Για σκανδαλώδη ξεπούλημα της χαρτοβιομηχανίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ακόμα και ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ζερίτης, ο οποίος ζητάει να παραχωρηθεί σ' αυτόν η "Σόφτεξ", αναπροσαρμόζοντας μάλιστα προηγούμενη προσφορά του κατά 4 δισεκατομμύρια... λιγότερο

Στις πλάτες της πολύπαθης ΣΟΦΤΕΞ, επιχειρεί να λύσει τώρα τις διαφορές του με την κυβέρνηση και την κοινοπραξία "Λόκριτς",ο χαρτοβιομήχανος Ζερίτης,κάνοντας το δικό του "παιχνίδι" γύρω από την υπόθεση του ξεπουλήματος της επιχείρησης. Ορμώμενος από το προσωπικό του, φυσικά, συμφέρον, παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου, όχι για να καταδείξει κάτι καινούριο στο πανθομολογουμένως μέγα σκάνδαλο της ΣΟΦΤΕΞ, αλλά για να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις και θόρυβο, προκειμένου να δείξει πόσο... αδικήθηκε από το χάρισμα της ΣΟΦΤΕΞ, σε άλλον και όχι στον ίδιο. Πάντως, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο μεγαλοβιομήχανος καταγγέλλει την κυβέρνηση για σκάνδαλο ολκής. Ομως, από ό,τι φάνηκε, τόσο από την αίτησή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, να τον καλέσει αμέσως να υπογράψει συμφωνία για την αγορά της ΣΟΦΤΕΞ, όσο και από τη νέα προσφορά, δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό καθ' εαυτό το σκάνδαλο της υπόθεσης, αλλά απλά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν έγινε αυτός, με οποιοδήποτε τρόπο, ο κάτοχος της ΣΟΦΤΕΞ.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ο κ. Ζερίτης, ανέφερε ότι το ποσό που θα καταβληθεί από την Κοινοπραξία "Λόκριτς" για την αγορά της ΣΟΦΤΕΞ είναι της τάξης των 4,7 δισεκατομμυρίων δραχμών. Μ' αυτό προφανώς ως δεδομένο, βρήκε την ευκαιρία να κάνει νέα... προσφορά για την επιχείρηση, της τάξης των 12,3 δισεκατομμυρίων δραχμών, η οποία είναι μειωμένη κατά 4 δισ. από την αντίστοιχη περσινή προσφορά του ίδιου! Βέβαια, για το μέλλον της εταιρίας, αλλά και των εργαζομένων, ο κ. Ζερίτης δεν είχε να πει κουβέντα, αφού είναι γνωστές οι αιτιάσεις του να πουληθεί τμηματικά η ΣΟΦΤΕΞ και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι όποια επιχειρήματα και να χρησιμοποιήσει ο κ. Ζερίτης εναντίον της "Λόκριτς" ή και το αντίθετο, οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ ξέρουν πολύ καλά ότι, είτε με τη"Λόκριτς", είτε με τον Ζερίτη, το μέλλον τους είναι εξαιρετικά αβέβαιο, όπως επίσης ξέρουν ότι η πώληση της "Σόφτεξ" αποτελεί ένα μεγάλο σκάνδαλο.Ωστόσο, το στοιχείο που επικαλέστηκε ο Ζερίτης (για τους δικούς τους λόγους), δηλαδή το γεγονός ότι τα προϊόντα της "Σόφτεξ" αυτή τη στιγμή πωλούνται στην αγορά με 25 και 30% έκπτωση, αποδεικνύει τις δυνατότητες της"Σόφτεξ" και αναιρεί τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης - που τη χαρακτηρίζει ως ζημιογόνα - και της προσάπτει ένα ακόμα εγκληματικό στοιχείο στην όλη επιχείρηση κατασυκοφάντησής της.

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, που παρουσίασε ο κ. Ζερίτης και αποδεικνύει τις σκανδαλώδεις συναλλαγές της κυβέρνησης με υποψήφιους αγοραστές, όχι μόνο στην περίπτωση της "Σόφτεξ", αλλά πιθανά σε όλους τους τομείς των αποκρατικοποιήσεων είναι το εξής. Σε προχτεσινή συνάντηση του κ. Ζερίτη με τον Θ. Καρατζά, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει παραιτηθεί, τόσο από το 37% των μετοχών που κατείχε στη "Σόφτεξ", όσο και από τις άλλες απαιτήσεις, σύμφωνα με τον κ. Ζερίτη, ο Θ. Καρατζάς, φέρεται να είπε σχετικά με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της πώλησης: "Αισθάνομαι ευτυχής, που δεν έχω εμπλακεί σ' αυτήν την υπόθεση"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν το κλείσιμο της Δράμας (2002-06-29 00:00:00.0)
Σε ...προδιαγεγραμμένη τροχιά διάλυσης (2000-07-09 00:00:00.0)
Εκανε πίσω η πλειοψηφία του σωματείου (1999-04-22 00:00:00.0)
Κυβέρνηση - εκβιαστής! (1999-04-15 00:00:00.0)
"Εν ψυχρώ" στη διάλυση! (1998-09-22 00:00:00.0)
Στην τελική φάση του ξεπουλήματος (1998-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ