Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτισμός και ιστορία

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών οργανώνει την προσεχή Δευτέρα, στις 6.30 μμ, στην αίθουσα "Μιχαήλα Αβέρωφ", εκδήλωση με θέμα "Κεραμεικός".Ομιλήτρια, η ποιήτρια και ξεναγός Στέλλα Γαλανοπούλου.Η ομιλία θα συνοδεύεται με διαφάνειες από μνημεία του αρχαιολογικού χώρου.

  • Οι εκδόσεις "Δωδώνη" οργανώνουν την προσεχή Δευτέρα (7.30 μμ), στη "Στοά του Βιβλίου", παρουσίαση του πολύ σημαντικού βιβλίου της Νέλλης Λαγάκου "Η ενδυμασία διά μέσου των αιώνων".Θα μιλήσουν η επίκουρη καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αννα Γουήλ - Μπαδιεριτάκη και ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης.
  • "Δυο φωνές για τη Λωξάντρα", τιτλοφορείται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (8.30 μμ), στο "Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη" (Πλάκα), στο πλαίσιο των "διαλόγων" της "Ορχήστρας των Χρωμάτων" με άλλες τέχνες. Στον κόσμο του βιβλίου της Μαρίας Ιορδανίδου, θα "ταξιδέψει" η μελετήτρια της ελληνικής κουζίνας Εύη Βουτσινά. Μικρασιάτικα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Αναστασία Εδεν και Ζαχαρίας Καρούνης. Σάζι, λαούτο, βιολί θα παίξουν οι Περικλής Παπαπετρόπουλος και Στέλιος Κατσιάνης. Εισιτήρια στα γραφεία της ορχήστρας (Αλ. Σούτσου 18, τηλ. 36.28.589).
  • "Η φραγκοκρατία και το Δεσποτάτο του Μωρέως", είναι το θέμα της τελευταίας διάλεξης (16/2, 7.30 μμ) στη σειρά εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", που οργάνωσε το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48). Ομιλήτρια, η ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του ΕΙΕ Αγγελική Πανοπούλου.
  • Το Μορφωτικό Γραφείο της κυπριακής πρεσβείας και η Εταιρεία Ελλήνων Ισπανών οργανώνουν στις 17/2 (8.30 μμ) στο "Σπίτι της Κύπρου" διάλεξη του καθηγητή της Νεότερης Ιστορίας στο ΑΠΘ Ιωάννη Χασιώτη, με θέμα "Από την Ανατολική στη Δυτική Μεσόγειο: Οι σχέσεις της Κύπρου με την Ισπανία στη νεότερη και τη σύγχρονη εποχή".
  • Το περιοδικό "Πλανόδιον" θα παρουσιάσει στο "Σπίτι της Κύπρου" στις 26/2 (12.30 μμ) το ποιητικό βιβλίο της Αγγελικής Σιδηρά "Ο πιο μικρός περίπατος". Θα μιλήσει η Νατάσα Κεσμέτη. Θα απαγγείλει η Ελένη Δεμετζή.
  • Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Γ. Αγγελινή - Π. Χατζηνίκου θα παρουσιάσει στις 23/2 (8 μμ) στη "Στοά του Βιβλίου" το λεύκωμα του ζωγράφου Τζώρτζη Αγγελινή"Η αναβίωση της Κρητο - Μυκηναϊκής τοιχογραφίας".Θα μιλήσουν οι Θόδωρος Κατριβάνος, Αντώνης Παπαγιάννης, Μιχάλης Τουμπής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ