Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ρατσιστική δολοφονία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Το αβγό του φιδιού έχει σπάσει καιρό τώρα και τα περιστατικά εκδήλωσης ρατσιστικής βίας και μίσους συνεχίζουν να συμβαίνουν άλλοτε με μεγάλη συχνότητα, ένταση και πάθος, άλλοτε με χειρουργική ακρίβεια. Γεγονός παραμένει ότι το φάντασμα του ναζισμού και του φασισμού θα εξακολουθεί να τρομάζει όσο οι λαοί παραμένουν απαθείς...

Οπως όταν έρχονται αντιμέτωποι με δολοφονίες και εμπρησμούς αλλόθρησκων, αλλόχρωμων ή οποιωνδήποτε άλλων τύπων. Οπως ο 28χρονος Αλγερινός μετανάστης που πλήρωσε με τη ζωή του, αυτό το Σαββατοκύριακο, το βούρκο της ψυχής και του μυαλού μίας παρέας ακροδεξιών. Ηδη το ανθρωποκυνηγητό της γερμανικής Αστυνομίας έχει οδηγήσει στη σύλληψη δύο υπόπτων για τη συμμετοχή στη δολοφονία του Αλγερινού μετανάστη αλλά και στο σοβαρό τραυματισμό ακόμα ενός. Οι δύο συλληφθέντες, 17 και 19 ετών, προφυλακίστηκαν μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα, στην πόλη Γκούμπεν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, η οποία όμως άφησε ελεύθερους άλλους τρεις 18χρονους, που είχαν επίσης συλληφθεί ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή με τους μετανάστες, που οδήγησε... πολύ εύκολα... στη δολοφονία.

Οπως έγινε γνωστό από τις αρχές, οι συλληφθέντες είναι μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ το Βραδεμβούργο, που περιβάλλει το Βερολίνο, έχει γίνει πολύ συχνά και στο παρελθόν το "επιχειρησιακό κέντρο" αρκετών επιθέσεων εναντίον ξένων από ρατσιστικές ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ