Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΟΑΤΙΑ
Μελλοντικοί άνεργοι, θύματα διαπλεκόμενων...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-

Διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη κροατική αλυσίδα υπεραγορών "ΝΤΙΟΝΑ", αντιδρώντας όχι μόνον στην πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αλλά και στο άμεσο ενδεχόμενο να μείνουν δίχως δουλιά!

Με συνθήματα "Θέλουμε δουλιά και δικαιοσύνη" οι εκατοντάδες εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός πως έπεσαν και εκείνοι (όπως και χιλιάδες άλλοι) θύματα των διαπλεκόμενων συμφερόντων μεταξύ της κυβέρνησης του Κροάτη Προέδρου Φράνιο Τούτζμαν και επιχειρηματιών, που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων "ιδιωτικοποίησης".

Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα υπεραγορών "ΝΤΙΟΝΑ" κατηγορούν τον ιδιοκτήτη της, Μιροσλάβ Κουτλ, ότι έχει υπερχρεώσει την επιχείρηση με χρέη άνω των 200.000.000 δολαρίων και ότι διακυβεύει το μέλλον τους, καθώς η ανεργία βρίσκεται προ των πυλών... Είναι κοινό μυστικό στην Κροατία πως ο Κουτλ δεν απέκτησε τεράστια περιουσία αγοράζοντας μόνον την "ΝΤΙΟΝΑ", αλλά και άλλες πρώην κρατικές επιχειρήσεις σε τιμές "ευκαιρίας", εξαιτίας των στενών δεσμών του με την κυβέρνηση Τούτζμαν.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν και πέτυχαν συνάντηση με εκπροσώπους της κυβερνώσας παράταξης και της αντιπολίτευσης, ενώ ζήτησαν - χωρίς άμεση ανταπόκριση - από τον Πρόεδρο Τούτζμαν να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ