Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
Προσπάθειες εκτόνωσης στην ΑΕΚ

Το στραβοπάτημα στη Ριζούπολη έφερε οργή και διαμαρτυρίες. "Μπορούμε καλύτερα" λέει ο Μπλαχίν

Δεν πρόλαβαν στην ΑΕΚ να πουν... "δόξα τω Θεώ" και άρχισαν πάλι τα... "βοήθα Παναγιά μου". Η "αναμενόμενη" (βάσει... συνήθειας) προσγείωση μετά από μεγάλες επιτυχίες και ευφορία ήρθε στη Ριζούπολη. Οι "κιτρινόμαυροι" αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1 με τον Απόλλωνα και βάσει της εικόνας πρέπει να 'ναι ευχαριστημένοι. Γιατί αν κάποιος δικαιούνταν τη νίκη ήταν σαφώς οι γηπεδούχοι παρ' ότι από κάποια στιγμή και μετά έπαιζαν με 9 παίχτες...

Μετά λοιπόν το νέο στραπάτσο η κορυφή απομακρύνθηκε ξανά τέσσερις πόντους και οι συνέπειες ήταν μάλλον αναμενόμενες. Κατά την αποχώρηση της ομάδας αγανακτισμένοι οπαδοί, αποδοκίμασαν έντονα Δώνη, Καλλιτζάκη, Μάρκο, ζήτησαν από τους υπεύθυνους "δραστικά μέτρα" κλπ. Αντίθετα χθες, επιφανειακά τουλάχιστον, επικράτησε ηρεμία. Φίλαθλοι στην προπόνηση δεν πήγαν. Ο Μπλαχίν είπε αυτά που ήθελε αλλά με τρόπο που εκτός από συνετισμό θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης και όχι στην επιβάρυνσή της.

Στη συνέχεια είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τις "βεντέτες" της ομάδας. Τέλος στους δημοσιογράφους παραδέχτηκε την πραγματικότητα ("πικρό χαμόγελο") αλλά άρχισε και την "επιχείρηση ανασυγκρότηση" ("μπορούμε καλύτερα"). Οσο για τον Ρε: "Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια αλλά μπορούν να καλυφθούν οι 4 βαθμοί". Μοναδική "αχτίδα φωτός" τα ευχάριστα νέα από τους τραυματίες. Ο Βάιος Καραγιάννης δεν έχει ρήξη αλλά κάκωση μηνίσκου (γλιτώνει το νυστέρι), ο Λάκης δεν έβγαλε τον ώμο, ενώ ο Νικολαϊδης έχει ένα αιμάτωμα στο γλουτό.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός, ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου, έδειξε ερωτευμένος με την κορυφή και διατηρήθηκε κοντά της κερδίζοντας εύκολα τον Πανελευσινιακό. Μάλιστα αν οι παίχτες του Μπάγεβιτς ήταν περισσότερο προσεχτικοί το 2 - 0 θα ήταν πολλαπλάσιο. Πάντως όλοι οι "ερυθρόλευκοι" χάρηκαν (παίχτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση) ή πανηγύρισαν (φίλαθλοι) διπλά την ισοπαλία στη Ριζούπολη.

Ο ΟΦΗ μετά το 3 - 1 επί του Ηρακλή ξανακάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Πιο σημαντικό όμως θεωρούμε πως ο Γκέραρντ εξακολουθεί τη μοναδική προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμπιστεύτηκε τον 18χρονο Ιορδανίδη, τον έφερε στο Ηράκλειο και αυτός τον βγάζει "ασπροπρόσωπο". Μακάρι και άλλοι τεχνικοί ν' ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμά του. Ο Ιωνικός κέρδισε στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο και τον έβαλε σε περιπέτειες, ενώ η Βέροια πέτυχε την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα αφού επιβλήθηκε της Ξάνθης με 2 - 0. Ο ουραγός Εθνικός έδειξε θετικά στοιχεία αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Πανηλειακό (1 - 1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ