Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Η "εξέγερση" των μικρών

Μεγάλες νίκες Ηρακλείου, Νήαρ Ηστ, Σπόρτιγκ επί ΠΑΟ, ΑΕΚ και Αρη

Η ημέρα των αδυνάτων θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1, αφού υπήρξαν πολλές εκπλήξεις με τα αουτσάιντερ να φέρνουν τα πάνω κάτω και να ανατρέπουν τα προγνωστικά. Το μεγαλύτερο θύμα των εκπλήξεων ήταν φυσικά ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε στο Ηράκλειο από την τοπική ομάδα με 55 - 53 και παράλληλα έπεσε από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Οι Κρητικοί παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί για τη σωτηρία τους... εκτέλεσαν τους "Πράσινους" και τις ελπίδες που είχαν για συνεχόμενες νίκες μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το ρίσκο του Βαγγέλη Αλεξανδρή να παίξει με χαμηλό σχήμα και άμυνα ζώνης απέδωσε καρπούς. Κορυφαίος των Κρητικών ήταν ο Χρήστος Χαρίσης που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και πήρε στις πλάτες του την ομάδα. Εκείνος όμως που έδωσε τη νίκη στο Ηράκλειο ήταν ο Χάρβεϊ που 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ενώ το σκορ ήταν 53 - 53 ευστόχησε σε δυο βολές στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους Κρητικούς.

Από το κακό στο χειρότερο δείχνει να πηγαίνει η ΑΕΚ που αυτή τη φορά ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τη Νήαρ Ηστ με 89 - 82. Οι εξελίξεις πλέον στο στρατόπεδο του "Δικεφάλου" αναμένονται ραγδαίες, αφού σύμφωνα με το όσα ειπώθηκαν μετά τον αγώνα σε καραντίνα θα τεθούν οι Κορωνιός, Πρέλεβιτς και Παπαδόπουλος, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Οι μόνοι που διασώθηκαν από το ναυάγιο της "Ενωσης" ήταν ο Ντάνιελς και ο Αρλάουσκας. Στην αντίπερα όχθη οι Καισαριανιώτες μόλις ανακάλυψαν ότι μπορούν να πάρουν το παιχνίδι ήταν ασταμάτητοι. Με τους Χιλ και Βον να παίζουν χωρίς αντίπαλο από το 14 ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ οδεύοντας χωρίς κανένα πρόβλημα προς τη μεγάλη επιτυχία.

Με τον Αλφόνσο Φορντ να κάνει τα πάντα και με άμυνα για σεμινάριο ο Σπόρτιγκ στα Πατήσια δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Αρη με 84 - 69, ενώ σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού εκτόξευσε τη διαφορά και στους 21 πόντους (65 - 44).

Με ένα σερί 14 - 0 στις αρχές της επανάληψης ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Ηρακλή τον οποίο νίκησε με 76 - 59 και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής. Σπουδαίας σημασίας νίκης πήρε και ο Παπάγου επί του Απόλλωνα Πάτρας με 71 - 66, ενώ ο ΠΑΟΚ δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα με αντίπαλο το Μαρούσι (87 - 60). Τέλος, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από το Περιστέρι αφού επιβλήθηκε των αντιπάλων με 71 - 67 παίρνοντας βαθιά ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για να ανέβει στη βαθμολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ