Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σε θέσεις μάχης οι γαλακτοπαραγωγοί

ΡΩΜΗ.-

Οι διαμαρτυρίες των Ιταλών γαλακτοπαραγωγών δεν έχουν σταματήσει, αντίθετα κλιμακώνονται. Ενώ λοιπόν αντιπροσωπεία τους με τα τρακτέρ τους ήδη έφτασε στις Βρυξέλλες, οι υπόλοιποι έχουν λάβει θέσεις μάχης παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στις οδικές αρτηρίες της βόρειας Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ποσοστώσεις παραγωγής γάλακτος και τα "αλμυρά" έως υπερβολικά πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες που ξεπερνούν το όριο της ετήσιας παραγωγής γάλακτος.

Απέναντι στους αποφασισμένους γαλακτοπαραγωγούς, η ιταλική κυβέρνηση έχει παρατάξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τη νύχτα της Τρίτης δεν έλειψαν και τα επεισόδια και η ένταση καθώς κατασχέθηκαν 60 τρακτέρ και συνελήφθησαν 26 γαλακτοπαραγωγοί με την κατηγορία ότι έθεταν σε κίνδυνο την οδική δημόσια ασφάλεια και παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία αφού έκλεισαν με τα τρακτέρ τους και ένα τμήμα του εθνικού αυτοκινητόδρομου Μιλάνου - Βενετίας.

Οι Ιταλοί γαλακτοπαραγωγοί είναι οργισμένοι με την ισχύουσα κατάσταση και αρνούνται να δεχτούν τις ισχύουσες ποσοστώσεις και να πληρώσουν τα πρόστιμα ύστερα από την καταγραφή πολλών ατασθαλιών που αποκάλυψε κυβερνητική επιτροπή η οποία ανέλαβε να διερευνήσει πριν από ένα χρόνο το θέμα. Ενώ οι φερόμενες "ατασθαλίες" που έφεραν στο φως τεράστιες απάτες με αγελάδες που μεταφέρονταν - πάντα οι ίδιες - από στάβλο σε στάβλο τις δεδομένες ημερομηνίες των ελέγχων ή με ανύπαρκτους στάβλους και ζώα που υπήρχαν μόνον εικονικά στα χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ