Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
"Πόλεμος" "Τελεκόμ" - "Ολιβέτι"

ΡΩΜΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ. -

Σε "πραγματικό πόλεμο" με διεθνείς πλέον διαστάσεις, έχει εξελιχθεί η προσπάθεια για την εξαγορά εξ ολοκλήρου, του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, της "Τελεκόμ" από την "Ολιβέτι".

Η ιταλική "Τελεκόμ", που το μεγαλύτερο μέρος έχει ιδιωτικοποιηθεί, έκανε"υπερβολικές προσπάθειες" για να μην ενδώσει στην προσφορά των 58 δισ. δολαρίων, δίνοντας την απάντηση ότι η πρόταση της "Ολιβέτι" "είναι γεμάτη τρύπες", επομένως κρίνεται αναξιόπιστη και για το λόγο αυτό την απορρίπτει. Αναλόγου περιεχομένου ήταν και η απόφαση των κυβερνητικών αξιωματούχων που έκριναν ότι η προσφορά εξαγοράς δεν ήταν απολύτως έγκυρη και γι' αυτό απορρίπτεται, ενώ παράλληλα το ιταλικό δικαστήριο διέταξε πλήρη έρευνα για την προσφορά της "Ολιβέτι".

Ομως η γιγαντιαία προσφορά είναι μεγάλο δέλεαρ και τελικά τίποτα δεν μπορεί να απορρίπτεται ολοσχερώς... Η σκέψη αυτή που υπάρχει ανάμεσα στις γραμμές των λεγομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων, έδωσε την καλύτερη αφορμή στην "Ολιβέτι" να περάσει και πάλι στην αντεπίθεση, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για την κάλυψη αυτού του υπέρογκου ποσού, όπως τα δάνεια από έγκυρα αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά και την πώληση πακέτου μετοχών άλλων επιχειρήσεων που η εταιρία διαθέτει.

Ασχετα όμως από το τι τελικά θα γίνει, η είδηση της προσπάθειας "βίαιης εξαγοράς" της "Τελεκόμ Ιτάλια" - η οποία είναι η έκτη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και απασχολεί 126.000 εργαζόμενους - από την τουλάχιστον κατά ένα πέμπτο μικρότερή της "Ολιβέτι", είναι είδηση από μόνη της και σηματοδοτεί μια "νέα εποχή" ρευστότητας και επικινδυνότητας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, τουλάχιστον της Ευρώπης, όπου όλα είναι πιθανά και κυριότερο όλα εφικτά και τα πιο παράξενα και περίεργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ