Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
"Ξαφνική" κυβερνητική κρίση

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

24 ώρες πέρασαν από την "ιστορική" επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ στο Πακιστάν, που τράβηξε την παγκόσμια προσοχή, υποσχέθηκε"διάλογο" και εμπορικές συναλλαγές με ...ουρά, και η Βουλή ξεσηκώθηκε εναντίον του.

Αφορμή της κρίσης που απειλεί την κυβέρνηση του BJP, σύμφωνα με την εφημερίδα "Economic Times", υπήρξε η απόφαση του πρωθυπουργού να παύσει την κρατιδιακή κυβέρνηση του Μπίχαρ, ως ανίκανη να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά της και να καταπολεμήσει, μεταξύ άλλων, το οργανωμένο έγκλημα. Στην απόφαση αντιτάχθηκε το κόμμα του Κογκρέσου (αξιωματική αντιπολίτευση), καθώς και πολλοί ακόμη βουλευτές, θέτοντας την ισχνή πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος και των συμμάχων του σε δεινή δοκιμασία. Η ηγέτης του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι, όταν ρωτήθηκε αν έχει αναλογιστεί το πολιτικό "χάος", που θα προκαλούσε η πτώση της κυβέρνησης, απάντησε με τρόπο χαρακτηριστικό: "Δε μας απασχολεί αυτό".

Η εφημερίδα απομυθοποιεί επίσης τη "βελτίωση στις εμπορικές σχέσεις", που εκτίμησαν φιλοκυβερνητικοί κύκλοι: Πολύ ωραία, η ενίσχυση των επενδεδυμένων συμφερόντων της μιας πλευράς στην άλλη μειώνει τον κίνδυνο πολέμου. Αλλά το Πακιστάν και ο πρωθυπουργός του, ο Ναουάζ Σαρίφ, "συναρτούν την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις με πρόοδο στο ζήτημα του Κασμίρ". Και τέτοια "δεν υπήρξε". Αρα, οι υποσχέσεις είναι ανέξοδες. Κι η κυβέρνηση μπορεί και να πέσει, λόγω των εύθραυστων ισορροπιών στη Βουλή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ