Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Στη "Στοά του Βιβλίου" σήμερα (8μμ) οι εκδόσεις Πατάκη θα παρουσιάσουν τη σειρά παιδικών βιβλίων της εξαίρετης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Μάρως Λοϊζου "Το θαύμα του κόσμου".Θα μιλήσουν: Μάρω Λοϊζου, Αντα Κατσίκη - Γκίβαλου, Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου, Κατερίνα Βερούσκου. Στην αίθουσα θα εκτίθενται τα πρωτότυπα έργα της Κατερίνας Βερούτσου,τα οποία εικονογραφούν τη σειρά των βιβλίων.

  • Το βιβλιοπωλείο "Ιανός" της Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις Καστανιώτη θα παρουσιάσουν αύριο (12μ) τα βιβλία του Τηλέμαχου Αλαβέρα "Με τον Μπαρμπαλιά" ("Ιανός") και "Ο κυλιόμενος τάπης" (Καστανιώτη). Θα μιλήσουν οι: Ζωή Σαμαρά, Θανάσης Νιάρχος, Απόστολος Λυκεσέας και ο συγγραφέας.
  • Οι εκδόσεις Χατζηνικολή θα παρουσιάσουν στις 3/3 (8μμ), στη "Στοά του Βιβλίου" το έργο του καθηγητή Κ. Γ. Κασίνη "Διασταυρώσεις (Μελέτες για τον 19ο και 20ό αιώνα)".
  • Το Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου κυκλοφόρησε το δεύτερο τόμο της καινούριας επτάτομης έκδοσης του μυθιστορήματος του Μαρσέλ Προυστ "Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο".Ο τόμος αυτός σε μετάφραση του αξέχαστου Παύλου Ζάννα αντιστοιχεί στην ενότητα που το 1919 πήρε το βραβείο "Γκονκούρ", με τίτλο "Στον ίσκιο των ανθισμένων κοριτσιών". Στο επίμετρο της νέας έκδοσης - σε εκδοτική επιμέλεια Παναγιώτη Πούλιου, καλλιτεχνική επιμέλεια Λίκας Φλώρου και φιλολογική επιμέλεια Παντελή Μπουκάλα - περιλαμβάνονται επίσης η (ανέκδοτη στα ελληνικά) αλληλογραφία Μ. Προυστ - Αντρέ Ζιντ και η επανέκδοση της πρώτης κριτικής του έργου του Προυστ από τον Ξενοφώντα Λευκοπαρίδη με τίτλο "Ο Μαρσέλ Προυστ καλλιτέχνης" (1932). Οι σημειώσεις και οι περιλήψεις του τόμου έχουν πλουτιστεί με νέα φιλολογικά δεδομένα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ