Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κοκορομαχίες σε πράσινο φόντο

Η κόντρα Φούρα - Βασιλακόπουλου καλά κρατεί με αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν

"Μονομαχία σε... πράσινο φόντο". Νέα επεισόδια διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην κόντρα του υφυπουργού Αθλητισμού, Α. Φούρα, και του προέδρου στην ομοσπονδία μπάσκετ (ΕΟΚ), Γ. Βασιλακόπουλου. Μια "σχέση αγάπης" που χρονολογείται χρόνια πριν και μπορεί αφορμές να 'χει πολλές, οι αιτίες όμως βρίσκονται στα εσωκομματικά παιχνίδια εξουσίας στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα στον Τομέα του Αθλητισμού.

Και αν αμφότεροι ήταν απλοί πολίτες οι διαφορές τους θα ενδιέφεραν ελάχιστους. Λόγω των θέσεών τους όμως επηρεάζουν μεγαλύτερη κλίμακα προσώπων και καταστάσεων. Ετσι λόγια, έργα, κυρίως όμως υπονοούμενα εκατέρωθεν, αποκτούν άλλη διάσταση και οι συνέπειές τους διαθλώνται στο αθλητικό οικοδόμημα που δεν είναι "τσιφλίκι" κανενός (άρα δεν μπορεί να το μεταχειρίζεται κατά το δοκούν)...

Αφορμή για την "αναζωπύρωση" της κόντρας αποτέλεσαν παράπονα των καλαθοσφαιριστών για εγκατάλειψη της Εθνικής από την πολιτεία. Ο Α. Φούρας ζήτησε να μάθει πού πήγε μέρος των κερδών που παρουσίασε η Οργανωτική Επιτροπή του "Μουντομπάσκετ", αν όχι σ' αυτούς. Ο Γ. Βασιλακόπουλος απάντησε, υποστηρίζοντας πως η ΓΓΑ δεν ενίσχυσε τη διοργάνωση λόγω οικονομικής δυσχέρειας, χρησιμοποιώντας όμως και βαρύς χαρακτηρισμούς:

"Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι με τα κέρδη θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε, στο μέτρο του δυνατού, τις αυξημένες ανάγκες οι οποίες παρουσιάζονται λόγω της καθηλωμένης οικονομικής επιχορήγησης από την πολιτεία. Στον ελληνικό λαό δεν πρέπει ν' απολογηθούμε εμείς αλλά εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν ανοίγματα της τάξεως 20 - 25 δισ. δρχ. (βλέπε "ΑΘήνα '97"). Την ΕΟΚ δεν την απασχολούν αυτές οι αναφορές και οι χαρακτηρισμοί, διότι προέρχονται από πρόσωπα που δε διαθέτουν γνώση. Και δυστυχώς με τον τρόπο που σκέπτονται και πράττουν, δε θα την αποκτήσουν κιόλας...".

Σε νέα τοποθέτησή του ο Α. Φούρας, αφού επικαλείται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το "Μουντομπάσκετ" χρηματοδοτήθηκε με 1 δισ. 200 εκατ. δρχ., επιτίθεται εκ νέου στον πρόεδρο της ΕΟΚ: "Είναι λυπηρό ότι για μια ακόμα φορά επιζητεί τη δημοσιότητα, με αήθεις χαρακτηρισμούς κι αυταπόδεικτα ψεύδη. Περισσότερο όμως κι από τ' αδιάψευστα στοιχεία, τον κ. Βασιλακόπουλο εκθέτουν το ύφος των δηλώσεών του και οι απαράδεκτοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί".

Το "γαϊτανάκι" μάλλον θα 'χει και συνέχεια...

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ