Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικόνες του 21ου αιώνα

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,με τίτλο "Εικόνες του 21ου αιώνα",ξεκινάει την πορεία του, στις 15 Μαρτίου και για 7 μέρες, φέρνοντας στο "Ολύμπιον" και στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" εικόνες από τις γειτονιές του κόσμου, εικόνες ανθρώπων, εικόνες της πραγματικότητας, της κοινωνίας, της δημιουργίας. Περισσότερες από 80 ταινίες από όλο τον κόσμο ανοίγουν ένα παράθυρο αλήθειας, χρησιμοποιώντας την πραγματικότητα ως κύριο αφηγηματικό μέσο.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,που συνδιοργανώνουν το ΥΠΠΟ,τοΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Νέα Ελληνική Τηλεόραση,περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: Οψεις του κόσμου, Πορτρέτα - Ανθρώπινες Διαδρομές, Η καταγραφή της μνήμης, Ανθολογία - Ελληνικά Ντοκιμαντέρ, Μουσική μέσα από το φακό, Στα όρια του έρωτα - Το τέλος της δεκαετίας του '90. Αφιερώματα (στον διακεκριμένο ντοκιμαντερίστα και σκηνοθέτη Δημήτρη Μαυρίκιο). Επίσης, εκατό χρόνια μετά τη γέννηση του Τζ. Ιβενς,μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Ευρωπαϊκού ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί η τελευταία του ταινία "Ιστορία του Ανέμου",την παρουσίαση της οποίας θα κάνει η σύντροφος και συνεργάτιδά του Μ. Λοριντάν - Ιβενς.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται Αγορά Ντοκιμαντέρ,με στόχο να καλύψει τους συγκεκριμένους τομείς εμπορικής δραστηριότητας που απαιτούν οι ανάγκες των τηλεοπτικών δικτύων της Βαλκανικής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Βαλκανική Συνάντηση.Θα διεξαχθεί ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες με τίτλο "Νέα Μέσα: Εργαλεία επικοινωνίας για τον 21ο αιώνα (χορηγός η ΕΤ-3). Τέλος, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο σεμινάριο - εργαστήριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ,με θέματα παραγωγής και διανομής. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο του προγράμματος "Μίντια" του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ