Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βιομηχανική "έρημος" η Αχα'ϊα

Τη μεθόδευση κλεισίματος του εργοστασίου της "ΜΙΣΚΟ" καταγγέλλει το σωματείο. Αποκαλύπτονται τα συνολικότερα σχέδια της κυβέρνησης για την περιοχή

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Η "αποψίλωση" της Αχαϊας από κάθε παραγωγική μονάδα είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, η οποία δίνει κίνητρα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο για να αποσύρει και τις τελευταίες μονάδες που λειτουργούν, όπως φάνηκε και από συνέντευξη του Σωματείου Εργαζομένων της "ΜΙΣΚΟ".

Το σωματείο κατάγγειλε και τη στάση της πρώην υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,η οποία, σε συνάντηση για την απόφαση της πολυεθνικής να μεταφέρει το εργοστάσιο της "ΜΙΣΚΟ" στον Ελαιώνα της Βοιωτίας, αντιμετώπισε τους εργαζόμενους με ειρωνεία και αναλγησία, καθώς είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των οικογενειών τους, αν μείνουν στο δρόμο, λόγω της μετεγκατάστασης. Επίσης, θεώρησε υπεύθυνους της αποβιομηχάνισης της Αχαϊας τους κατοίκους της, επειδή "δε χαμογελούν και περνούν ένα κλίμα μεμψιμοιρίας και κατήφειας", το οποίο ..."αποθαρρύνει τους επίδοξους επενδυτές". Τέλος, σημείωσε ότι σε 10 χρόνια δε θα υπάρχει καμιά βιομηχανία στην περιοχή!

Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια της "ΜΙΣΚΟ" προωθεί το κλείσιμο του εργοστασίου στην Πάτρα, λόγω της - επιδοτούμενης - μετεγκατάστασης και αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εργαζόμενους για το 1999.

Σύμφωνα με στοιχεία του σωματείου, η "ΜΠΑΡΙΛΑ" επιδιώκει, σε συνεργασία με το ΙΚΑ, να προχωρήσει στην πρόωρη συνταξιοδότηση μεγάλων σε ηλικία εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως η πολυεθνική θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε εμπορομεσιτικό κόμβο προώθησης των ιταλικών προϊόντων και καταγγέλλουν ότι, κρυμμένη πίσω από τη θυγατρική της EUROMARK, λειτουργεί ήδη ένα εργοστάσιο στο Κιλκίς, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που απέσυρε από το εργοστάσιο της Πάτρας τάχα για εκσυγχρονισμό.

Το σωματείο αποκάλυψε ότι η "ΜΠΑΡΙΛΑ" θα εισπράξει 3,291 δισ. για τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου της, αντί του 1,7 δισ. που αρχικά είχε εξαγγελθεί. Το ποσό αυτό θα δοθεί "σαν επιβράβευση και αναγνώριση της πολιτείας σε μια εταιρία που θέτει υψηλούς στόχους και επιμένει να επενδύει στην Ελλάδα"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ