Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Κι άλλα "κίνητρα" θέλει ο Βαρβούτης

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Νέες χρηματοδοτήσεις, κίνητρα και διευκολύνσεις ζητά ο Κ. Βαρβούτης, ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής επιχείρησης ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρι), ένα τεράστιο μεταλλευτικό συγκρότημα που του παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής. Συγκεκριμένα, απαιτεί - επισείοντας την απειλή να κλείσει την επιχείρηση - νέο δάνειο ύψους 3 δισ. δραχμών για να κάνει "επενδύσεις", τη μεταφορά του οικισμού Τρούπι για να εκμεταλλευτεί το τεράστιο κοίτασμα λευκολίθου που υπάρχει στο υπέδαφός του, την καθυστέρηση των δόσεων αποπληρωμής του τιμήματος εξαγοράς της επιχείρησης.

Οι απαιτήσεις του επιχειρηματία γίνονται ακόμα πιο προκλητικές αν ληφθεί υπόψη ότι οι 400 εργάτες παραμένουν δύο μήνες απλήρωτοι,εφαρμόζει καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, καταστρατηγεί τις συμβάσεις, καταπατεί τα ωράρια, τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, όλα αυτά με την ανοχή των αρμοδίων υπηρεσιών και της ίδιας της κυβέρνησης.

Σε ρόλο συμπαραστάτη του επιχειρηματία εμφανίστηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηρέως, το οποίο με ένα κατάπτυστο ψήφισμα ζητά να συνδράμει η κυβέρνηση τον επιχειρηματία για τη διάσωση της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας.

Το ψήφισμα καταψήφισε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος της "Λαϊκής Ενωτικής Κίνησης", Στ. Λιαγκάκης,ο οποίος επανακατέθεσε την πάγια θέση του συνδικαλιστικού και μαζικού λαϊκού κινήματος για δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Λευκολίθου, τονίζοντας: "Η ρήξη με τη σημερινή αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης και η διεκδίκηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα έχει στο κέντρο του τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, είναι υπόθεση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ