Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στους ναυτεργάτες ο λόγος

Με τις καθημερινές τους κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες "μπλοκάρουν" τη συντονισμένη επιχείρηση εφοπλιστών - κυβέρνησης να στηρίξουν με κάθε μέσο το ανώμαλο καθεστώς στην ΠΝΟ. Σε κλιμάκωση του αγώνα για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, καλούν ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

Η μαζική, αγωνιστική παρουσία των ναυτεργατών τις τελευταίες δύο μέρες στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,έχει μπλοκάρει την επιχείρηση που έχουν στήσει οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης να συντηρήσουν και να λειτουργήσουν πάση θυσία το εκτρωματικό καθεστώς στην Ομοσπονδία και ταυτόχρονα δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για τον εκδημοκρατισμό της ΠΝΟ και συνολικά του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ετσι, χτες, ναυτεργάτες συνδικαλιστές από την ΠΕΜΕΝ και τη ναυτεργατική "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στην ΠΝΟ, για την προσπάθεια επιβολής του καθαιρεθέντα γενικού γραμματέα Γιάννη Χαλά,τόσο από τους εργατοπατέρες στην ΠΝΟ, όσο και από τους εφοπλιστές. Κατάγγειλαν, επίσης, την "πραξικοπηματική", όπως την έχουν χαρακτηρίσει, προχτεσινή απόφαση της προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πειραιά Ιωάννα Κλάπα,να παρατείνει αυτό το ανώμαλο καθεστώς στην Ομοσπονδία, αναστέλλοντας προσωρινά την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά,με την οποία ακυρώνεται το νόθο συνέδριο.

Απαίτησαν, επίσης, να παραδώσει ο Γιάννης Χαλάς άμεσα στην τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από μέλη της ΕΕ της ΠΝΟ και η οποία καλείται - σύμφωνα με το καταστατικό - να αναλάβει τα καθήκοντα του γραμματέα σε περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη, 9 Μάρτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει κατατεθεί αντικαταστατικά από τη Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας, για να παραμείνει ή όχι σε ισχύ η απόφαση της Ιωάννας Κλάπα,ενώ η πρωτόδικη απόφαση ακύρωσης του συνεδρίου θα κριθεί από το Εφετείο, στο οποίο προσέφυγε, επίσης αντικαταστατικά, η Νομική Υπηρεσία της ΠΝΟ.

Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με το ενημερωτικό τους υλικό στο χέρι, έχουν ξεκινήσει αγώνα ενεργοποίησης των ναυτεργατών γύρω από τα όσα διαδραματίζονται στην ΠΝΟ. Χτες περιόδευσαν στα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και έκαναν εξόρμηση στην Ακτή Μιαούλη.

Με την ανακοίνωσή τους τα δύο ναυτεργατικά σωματεία κάνουν σαφές ότι: "Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι ναυτεργάτες υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δε θα επιτρέψουν σε κανένα μηχανισμό, σε κανένα όργανο της κυβέρνησης και των εφοπλιστών να παίξει με τα δημοκρατικά και επαγγελματικά δικαιώματα των ναυτεργατών". Καλούν, επίσης, τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν καθημερινά και μαζικά στις κινητοποιήσεις στα γραφεία της ΠΝΟ "για να επιβάλλουν τη ριζική αλλαγή της κατάστασης στην Ομοσπονδία", ανοίγοντας έτσι νέουςδρόμους στον αγώνα για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ