Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διακοίνωση αλληλεγγύης

Διακοίνωση αλληλεγγύης

Της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ)

Της ΕΔΟΝ Κύπρου (EΔON)

Της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας (JCP)

Της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ!

Στο πνεύμα των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο με το σύνθημα "Για την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη φιλία" στην Κούβα, εμείς οι νεολαιίστικες οργανώσεις που παίρνουμε μέρος, θα αρχίσουμε ένα μαζικό πρόγραμμα αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα. Σκοπός αυτής της, πρώτης ως τώρα, συνεργασίας διαφορετικών ευρωπαϊκών νεολαιίστικων οργανώσεων, είναι η ανέγερση ενός κέντρου υγείας για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο "Camillo Cienfuegos" στο Matanzas.

Συνδέουμε την υποστήριξη της επαναστατικής Κούβας, μέσω του δικού μας διεθνούς προγράμματος αλληλεγγύης, με τον αγώνα μας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταστολή στις δικές μας χώρες στην Ευρώπη. Με αυτό το πρόγραμμα επίσης προβάλλουμε μια αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική εναλλακτική προοπτική για την Ευρώπη. Δείχνουμε πως η νεολαία αυτού του κόσμου είναι συλλογικά αρκετά δυνατή για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της και να αλλάξει την κοινωνία. Συμφωνούμε ότι ιδίως σήμερα, στην εποχή του αυξανόμενου ατομισμού και της αποξένωσης, είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα διεθνούς αλληλεγγύης.

Αυτό το πρόγραμμα διεθνούς αλληλεγγύης είναι για μας τμήμα του μαζικού μας αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική και στις κυρίαρχες επιδιώξεις της εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ένα μέρος του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Θέλουμε να παρέμβουμε, πέρα από εθνικά σύνορα, για τα συλλογικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νεολαίας των διαφόρων χωρών. Για τα δικαιώματα της νεολαίας στην κατάρτιση και στην εκπαίδευση. Για το δικαίωμα στην υγεία και σε μια ειρηνική ζωή.

Θεωρούμε αυτό το μαζικό πρόγραμμα αλληλεγγύης, ως ένα βήμα για τη συγκρότηση της διεθνούς συνεργασίας των νεολαιίστικων οργανώσεών μας από Γερμανία, Κύπρο, Ελλάδα και Πορτογαλία.

Ο κοινός διάλογος, η ανταλλαγή εμπειριών από τον αγώνα ενάντια στην καταστολή, στην εκμετάλλευση και στον πόλεμο παγκόσμια, είναι η βάση για το δικό μας διεθνισμό. Βέβαια, η πρόοδος, πάντα σε οποιαδήποτε περιοχή, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον παραγκωνισμό της εξουσίας των μονοπωλίων και τελικά με την υπερνίκηση του ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Συλλογικά απαιτούμε:

  • Ρήξη με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου της πολιτικής των εμπάργκο!
  • Αλληλεγγύη με τη σοσιαλιστική Κούβα!
  • Cuba Si - Yankees No!

Για την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη φιλία!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλωσόρισμα και συζήτηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (2024-09-21 00:00:00.0)
Βραδιά αλληλεγγύης στην Κούβα (2007-02-23 00:00:00.0)
Με τους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό (2004-07-21 00:00:00.0)
Για το συντονισμό της πάλης της νεολαίας (2002-09-29 00:00:00.0)
Απαγόρευση - διεθνής πρόκληση! (1997-06-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ