Κυριακή 15 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαγόρευση - διεθνής πρόκληση!

Απαγόρευσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ τη μετάβαση Αμερικανών φοιτητών στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών! Καταγγέλλει την αυταρχική ιμπεριαλιστική ενέργεια η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή του Φεστιβάλ

Απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ η συμμετοχή φοιτητών της χώρας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα από τις 28 Ιούλη μέχρι τις 5 Αυγούστου! Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της κυβέρνησης της... "χώρας της ελευθερίας", που συνιστά πρόκληση στο νεολαιίστικο φοιτητικό κίνημα παγκόσμια, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ. Σε ανακοίνωση - καταγγελία, που εξέδωσε, καταδικάζουμε και καταγγέλλει "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να απαγορεύσει τη συμμετοχή των αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Αυτή η απόφαση, τονίζει, που είναι η πρώτη παρόμοια απόφαση από κυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια της ιστορίας αυτού του θεσμού, δεν αποτελεί μόνο άλλο ένα βήμα στην επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και πρόκληση στο Κίνημα Νεολαίας και Φοιτητών διεθνώς, με πρώτο στόχο το νεολαιίστικο κίνημα στη χώρα τους, στο πρόσωπο του οποίου παραβιάζονται ωμά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες με την παραπάνω απόφαση. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η αντιδημοκρατική και αυταρχική κίνηση ενάντια στο Νεολαιίστικο Κίνημα των ΗΠΑ δε θα μπορέσει να εμποδίσει, τελικά, τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κίνημα Νεολαίας και το φεστιβάλ του, με σύνθημα: Για την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη φιλία. Το γεγονός ότι η συστηματική επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού συνεχίζεται, δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να ανακόψει τους αγώνες των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, όπως δείχνει το παράδειγμα της Κούβας".

Καταλήγοντας, η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει πως "εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη προς όλες τις νεολαιίστικες οργανώσεις των ΗΠΑ, που συμμετέχουν στην προπαρασκευή του φεστιβάλ και τη βαθιά πεποίθησή μας ότι με την αλληλεγγύη όλων των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων του κόσμου, θα ξεπεράσουν την επίθεση αυτή της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας του κόσμου να καταδικάσουν δυναμικά τα γεγονότα αυτά και να στηρίξουν τον αγώνα του νεολαιίστικού κινήματος των ΗΠΑ για το δικαίωμά του στη συμμετοχή στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Για την Αντιιμπεριαλιστική Αλληλεγγύη, την Ειρήνη και τη Φιλία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ