Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες

Το "Νέο Ελληνικό Θέατρο" του Γιώργου Αρμένη σε συνεργασία με την "Πράξη Επτά" παρουσιάζουν από σήμερα και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μεταμεσονύκτιες, 12.15, το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ "Δεσποινίς Τζούλια".Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μ. Μέλμπεργκ,σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα,σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου,επιμέλεια κίνησης Βάλιας Παπαχρήστου και Φώτη Νικολάου και επιμέλεια ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου.Το ρόλο της Δεσποινίδας Τζούλια ερμηνεύει η Πηνελόπη Μαρκοπούλου,απόφοιτη της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης, το ρόλο του Ζαν ο Θόδωρος Γράμψας και το ρόλο της Κριστίν η Γεωργία Σοφιανοπούλου,απόφοιτη της σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο ίδιος ο Στρίντμπεργκ έγραψε για το έργο: "Οσον αφορά στο συγκεκριμένο δράμα, δεν προσπάθησα να δημιουργήσω κάτι καινούριο - γιατί αυτό δε γίνεται - αλλά μονάχα να εκσυγχρονίσω τη μορφή, με βάση τις απαιτήσεις που φαντάζομαι πως έχουν οι σύγχρονοι άνθρωποι γι' αυτή την τέχνη". Πάνω σ' αυτή την αρχή του συγγραφέα στηρίχτηκε και η σκηνοθεσία.

Οι παραστάσεις του έργου "Κομμάτια και Θρύψαλα" του Γιώργου Σκούρτη συνεχίζονται κανονικά στο "Νέο Ελληνικό Θέατρο".

  • Πρεμιέρα, σήμερα και στο "Πειραματικό Θέατρο της Πόλης",όπου ανεβαίνει ο μονόλογος της Μαριέττας Ριάλδη "Η μεγάλη ντροπιαστική συζήτηση με νέους ηθοποιούς",τον οποίο σκηνοθετεί και ερμηνεύει. Η σκηνοθετική επεξεργασία είναι του Βασίλη Αναστασίου,οι εικαστικές επεμβάσεις της Γιούλας Γαζετοπούλου."Η μεγάλη ντροπιαστική συζήτηση με νέους ηθοποιούς" θα παρουσιάζεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 το βράδυ, ενώ "Το Μποζό" του Βασίλη Ζιώγα,με την Αννα Κυριακού και τη Νίτα Παγώνη,θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ και Κυριακή στις 7 το βράδυ.
  • Στο "Φούρνο",παράλληλα με τις παραστάσεις "Νύχτες Ι.Χ." που παρουσιάζονται ήδη, θα παίζεται, από τις 11 του Μάρτη, σε μεταμεσονύκτιες παραστάσεις η παράσταση με τίτλο "Ψάχνοντας τον Γκοντό".Η μετάφραση και η δημιουργία του κειμένου είναι της ομάδας "Η σπασμένη καρέκλα",η σκηνοθεσία του Αντώνη Γαλέου.Παίζει ο Θοδωρής Τσαπακίδης.Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6460.748.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ