Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Σε φόρμα Γιούβε - Λάτσιο

Ο Φίλιππο Ινζάγκι για άλλη μια φορά ήταν αυτός που έβγαλε τα "κάστανα από τη φωτιά" για τη Γιουβέντους που για την 24η αγωνιστική του Καμπιονάτο επικράτησε της Σαμπντόρια με 2 - 1. Ο Πίπο ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο γκολ για τους Τορινέζους ακριβώς με τη λήξη του παιχνιδιού. Οι Γενοβέζοι είχαν προηγηθεί στο 63 με τον Αργεντινό Ορτέγκα, ενώ η αντίπαλος του Ολυμπιακού ισοφάρισε στο 74 με τον Αμορούζο. Η Γιουβέντους βρίσκεται τώρα στην 6η θέση της βαθμολογίας έχοντας 37 βαθμούς.

Μετά την άνετη επικράτησή της επί του Πανιωνίου η Λάτσιο έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη δύναμης, αυτή τη φορά επί της Σαλεριτάνα, την οποία συνέτριψε με 6 - 1. Ετσι οι "Λατσιάνοι" διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Φιορεντίνα με 47 η οποία νίκησε με 2 - 1 την Πάρμα.

Ιστορία έγραψε στην Αγγλία ο Γ. Χ. Γεωργιάδης, αφού κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ελληνας παίκτης που σκοράρει στον ιστορικό θεσμό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Γεωργιάδης πέτυχε το τρίτο γκολ της Νιούκαστλ στο 4 - 1 των "ανθρακωρύχων" επί της Εβερτον. Σε αυτό το παιχνίδι την τιμητική του είχε και ένας παλιός γνώριμος στους Ελληνες φιλάθλους, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ.

Τα πάνω του δείχνει να παίρνει μέρα με τη μέρα ο Βασίλης Τσάρτας στην Ισπανία, αφού για άλλη μια φορά ήταν αυτός που οδήγησε τη Σεβίλλη σε μια ακόμη νίκη της στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Ο Ναουσαίος παίκτης σημείωσε δυο γκολ στο 4 - 0 επί της Οσασούνα, ενώ η εμφάνισή του ήταν η πιο καλή του φέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ