Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα πρόσωπα στο ΥΠΠΟ

Παρουσία όλων των υπηρεσιακών στελεχών έγινε χτες η δεύτερη τελετή παράδοσης στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο τέως γενικός γραμματέας, Ευγένιος Γιαννακόπουλος,παρέδωσε τη σκυτάλη στην νέα γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη.Ο πρώτος μετακινήθηκε στον συγγενικό του ΥΠΠΟ, αλλά συχνά εχθρικό, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ η νέα γενική γραμματέας είναι αρχαιολόγος, η οποία παραλαμβάνει μία Υπηρεσία που στα τελευταία δύο χρόνια είχε μπει σε έναν εντατικό ρυθμό, αν και με περιορισμένο προσωπικό και προϋπολογισμό.

Κάθε τέτοια αλλαγή σημαίνει "στάση" τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις και συναντήσεις. Για το ΥΠΠΟ σημαίνει μία παύση στο "και πέντε" του Προγράμματος Δράσης.Πάντως η τελετή της αποχώρησης του Ευ. Γιαννακόπουλου άφησε μία πικρή γεύση στους ανθρώπους της Υπηρεσίας, καθώς όλοι συμφωνούσαν ότι η μετακίνηση συνέβη ακριβώς τη στιγμή που είχαν αρχίσει να κάνουν τρόπο ζωής αυτή την "περιπέτεια".

Φυσικά η περιπέτεια του ΥΠΠΟ συνεχίζεται στην Πολιτιστική Κληρονομιά, στο σύγχρονο πολιτισμό, στον ανεπαρκή προϋπολογισμό, στον Οργανισμό που ακόμα εκκρεμεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ