Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποινή φυλάκισης σε εργατοπατέρες

Σε τρία χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, δικάστηκαν απ' το Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 17 Μάρτη, οι υπεύθυνοι της διαβόητης "Ομοσπονδίας φρούτων και λαχανικών" Βέροιας, για πλαστογραφίες, παραποιήσεις κλπ.

Οι εκπρόσωποι αυτής της "ομοσπονδίας" για σειρά ετών, ειδικότερα '86 - '89, πλαστογραφώντας τα πρακτικά αρχαιρεσιών πετύχαιναν να εισπράττουν πενταπλάσια οικονομική ενίσχυση από την Εργατική Εστία, απ' αυτή που πραγματικά είχαν δικαίωμα να εισπράξουν!

Με τις μηνύσεις που έγιναν το '90 σε βάρος αυτής της... ομοσπονδίας και του γνωστού Εργατικού Κέντρου της ίδιας περιοχής, υποχρεώθηκαν οι υπεύθυνοι να επιστρέψουν - σαν έμπρακτη μετάνοια - στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ποσά που ξεπερνούν τα 8,5 εκατομμύρια δραχμές.

Επίσης, με τις πλαστογραφίες η "ομοσπονδία" πετύχαινε να παίρνει μέρος στα συνέδρια της ΓΣΕΕ με 6 αντιπροσώπους, αντί για έναν! Οι καταγγελίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις παραπάνω μεθοδεύσεις, ταυτόχρονα νοθείας και ληστείας, επιβεβαιώθηκαν απόλυτα.

Μαζί με τους πρωτεργάτες των παραπάνω παρανομιών, κάθισαν στο "σκαμνί" πολλά μέλη διοικήσεων σωματείων που με τις - αποσπασμένες με διάφορους δόλιους τρόπους - υπογραφές τους, διευκόλυναν την παραπάνω ληστεία. Ολοι αυτοί ξέφυγαν την καταδίκη, ενώ στους - τότε - πρόεδρο και γενική γραμματέα της ομοσπονδίας φρούτων επιβλήθηκε ποινή 3ετούς φυλάκισης με αναστολή.

Η εξακολουθητική ληστεία των πόρων της Εργατικής Εστίας θα είχε σταματήσει έγκαιρα, αν οι πριν το 1989 πρόεδροι του Οργανισμού αποφάσιζαν να ελέγξουν τις καταγγελίες των ταξικών συνδικάτων για τους νόθους της Βέροιας κλπ. Δεν προχώρησαν όμως στην κάθαρση, γιατί οι νόθοι αντιπρόσωποι στήριζαν στα συνέδρια της ΓΣΕΕ τους διάφορους Καρακίτσους, Ραυτόπουλους και σία. Οι μηνύσεις εναντίον των νόθων - πλαστογράφων γίνανε επί προεδρίας Κώστα Μαραγκουδάκη,αλλά -περιέργως- για δέκα σχεδόν χρόνια έμειναν σε εκκρεμότητα!!!

Η καταδίκη των νόθων αποτελεί κόλαφο ενάντια στους υπηρέτες των διαφόρων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που κατά καιρούς τοποθετεί "καπέλο" η πολιτική ηγεσία στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Ας το καταλάβουν παλιοί και νέοι πρόεδροι ότι, οι όποιες παρανομίες τους ενάντια στον Οργανισμό, που χρηματοδοτείται απ' τους εργαζόμενους, τελικά δε θα μείνουν ατιμώρητες στο σκοτάδι...

Κ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ