Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
"Πλάκωσαν" οι μνηστήρες...

Με "γοργούς" ρυθμούς καταστρώνει τα σχέδιά της η κυβέρνηση για το "ξεπούλημα" των δυο μεγάλων λιμανιών της χώρας, πριν ακόμα ο νόμος που ψηφίστηκε και ιδιωτικοποιεί τους ΟΛΠ και ΟΛΘ δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ηδη υποβλήθηκαν έξι προσφορές στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του διευθύνοντα συμβούλου που θα αναλάβει την κατάστρωση του στρατηγικού, επιχειρησιακού και οργανωτικού σχεδίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά,περιλαμβανομένου και του σχεδίου ανάπλασης του κεντρικού λιμένα. Να σημειωθεί, ότι η πρόσληψη συμβούλου μέσα από διεθνή διαγωνισμό, δεν προβλέπεται από το νόμο.

Οπως ορίζεται από το καταστατικό των ΑΕ που περιέχεται σε άρθρο του νόμου "ξεπουλήματος" των δυο μεγάλων λιμανιών, για όλα τα ζητήματα αποφασίζει ο διευθύνων σύμβουλος, αφού ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι δε διασφαλίζεται τίποτα σ' ό,τι αφορά τη λειτουργία των παραγωγικών τμημάτων του λιμανιού, όπως είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι χώροι αποθήκευσης προϊόντων. Το ίδιο ισχύει και για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Η θέση αυτή, όπως πρόσφατα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, προτιμάται να δοθεί σε ξένο όμιλο ή εταιρία! Ο σύμβουλος, όπως προβλέπεται, είναι μέλος του ΔΣ της εταιρίας και είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανό της, προϊσταται όλων των υπηρεσιών της, διευθύνει το έργο της, λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις μέσα στα πλαίσια των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία της εταιρίας - οι οποίες σε άλλο σημείο του νόμου αναφέρεται ότι καθορίζονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο - του Συμβολαίου Διαχείρισης, των εγκεκριμένων προγραμμάτων και προϋπολογισμών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων δραχμών και στο διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές: Η εταιρία "Booz Allen and Hamilton LTD". Ο όμιλος "KPMG PHT Κυριακού - Διαδικασία ΑΕ" και" Ευρωσύμβουλοι ΑΕ". Ο όμιλος "ΕΤΕΒΑ - ΕΒΙΑΜ - BCS Σύμβουλοι Επενδύσεων". Ο όμιλος "Planet - National Economic Research Associatew and Remaco Σύμβουλοι επιχειρήσεων". Η εταιρία "Price Waterhouse Coopers". O όμιλος "ΚΑΝΤΟΡ σύμβουλοι επιχειρήσεων - portland Transport and Ρόγκαν και συνεργάτες". Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει από ειδική επιτροπή του ΟΛΠ, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόκειται να ολοκληρώσει το έργο της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπογράφτηκε ο αντεργατικός Γενικός Κανονισμός Προσωπικού (2017-08-24 00:00:00.0)
Εντείνονται οι ανταγωνισμοί ενόψει της ιδιωτικοποίησης (2015-06-23 00:00:00.0)
Τώρα επικαλείται τον κίνδυνο χρεοκοπίας! (2008-07-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-01-28 00:00:00.0)
Στο "πιάτο" των ιδιωτών (1999-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ