Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματίστηκε σοβαρά οικοδόμος

Αλλος ένας οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που εργαζόταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον παλιννοστούντα Βασίλη Βοντολάζσκι,ο οποίος καθώς ξεκαλούπωνε στο φωταγωγό της οικοδομής, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά.

Την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας καταγγέλλει σαν αιτία του ατυχήματος η Επιτροπή Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Εργατών του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και τονίζει πως τα προβλήματα του συγκεκριμένου εργάτη δε σταματούν εκεί. Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, ήρθε αντιμέτωπη με μια απάνθρωπη κατάσταση.

"Ο Β. Βοντολάζσκι - σημειώνει - έχει έρθει απ' την πρώην Σοβιετική Ενωση, έχει κάνει αίτηση εδώ και ένα χρόνο και είναι στη διαδικασία της παλιννόστησης και αν και συνεισφέρει με την εργασία του και φορολογείται απ' το ελληνικό κράτος, δεν παρέχεται ούτε στον ίδιο, ούτε στην οικογένειά του, ακόμα και αυτή η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη".

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης που αντί να αγκαλιάσει τους παλιννοστούντες, τους εγκατέλειψε, εύκολη λεία σε κάθε επιτήδειο. Πρόσφατα - σημειώνει - σε διήμερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Φωτιάδης,είπε ότι τα προβλήματα των νεοπροσφύγων μπορούν να λυθούν... Η Επιτροπή επισημαίνει ότι αν ήθελε η κυβέρνηση θα τα είχε επιλύσει και ότι δηλώσεις όπως η παραπάνω, εξυπηρετούν απλώς προεκλογικές σκοπιμότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ