Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Είμαστε ο στόχος τους"

Κάλεσμα νέων συνδικαλιστών προς την εργαζόμενη νεολαία να στηρίξει τις προσπάθειες ταξικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή

Εκτιμώντας ότι "είναι η ώρα να νιώσουν όλοι όσοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς τη δύναμη της εργατικής τάξης",δέκα νέοι συνδικαλιστές, απευθύνουν από κοινού κάλεσμα στους νέους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με ανακοίνωσή τους καλούν τους νέους να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση του αγωνιστικού ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα και να συμμετάσχουν στηνΠανελλαδική Σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που διοργανώνει η Επιτροπή στις 3 Απρίλη,αφού εκεί, όπως σημειώνουν, "θα παρθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και πανελλαδικά που θα σηματοδοτήσουν την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος".

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες ζουν και εργάζονται οι νέοι υπογραμμίζουν: "Είμαστε ο στόχος τους. Οι νέοι βιώνουν την επίθεση στα δικαιώματά τους, την τεράστια ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, ενώ ταυτόχρονα γίνονται αντικείμενο μιας σύνθετης εκστρατείας ιδεολογικού και ηθικού κοσμοθεωρητικού αποπροσανατολισμού και ισοπέδωσης της προσωπικότητάς τους".

"Το μεγάλο στοίχημα - σημειώνουν - είναι ο νους και η καρδιά μας, θέλουν να κερδίσουν τη συνείδηση των νέων εργαζομένων ή στη χειρότερη γι' αυτούς περίπτωση να επιβάλουν την υποταγή μας".Παρ' όλα αυτά όμως η νέα γενιά"βρίσκει το δρόμο, επιλέγει να διεκδικεί, βλέπει πως η δύναμη της λαϊκής ενότητας, η δράση των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για να γίνει μια μέρα ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του", ενώ εκφράζουν την πεποίθηση πως "με τη νεολαία, τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές δε θα περάσουν τα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων", δε θα διώκονται ούτε θα καταδίδονται λαοί και οι ηγέτες τους".

Με την ανακοίνωσή τους οι νέοι συνδικαλιστές καταδικάζουν την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, σημειώνοντας ότι "για την επίτευξη των κριτηρίων της ΟΝΕ έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας". "Σήμερα ξέρουμε - τονίζουν - ότι ΟΝΕ σημαίνει τρελά κέρδη, μεγαλύτερη εξουσία στα μονοπώλια και πιο έντονη εκμετάλλευση των νέων και των εργαζομένων".

Εντονα πυρά δέχονται, όμως, και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση), οι οποίες αποτελούν "στήριγμα της κυβέρνησης, έχουν ταχτεί υπέρ της ΟΝΕ, υπονομεύουν και οδηγούν σε διάλυση το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα".

Καταλήγοντας σημειώνουν: "Ξέρουμε ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τον κόσμο και θα τον αλλάξουμε. Αυτό που μας παρουσιάζουν σαν μονόδρομο είναι μονόδρομος για τους καπιταλιστές. Για μας μονόδρομος είναι η ενότητα, ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης".

Το κείμενο υπογράφεται από τους Χρυσούλα Αποστόλου μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, Σ. Αμαξόπουλο μέλος της διοίκησης της ΟΕΚΙΔΕ, Στέλλα Αρβανιτάκη, μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ελένη Καραγιάννη αναπληρώτρια γραμματέας του σωματείου μαγείρων Αττικής, Φ. Κοντογιαννάτο μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, Στ. Κουτέρη πρόεδρο του σωματείου σερβιτόρων Αθήνας, Χ. Ματζώρο μέλος της διοίκησης του σωματείου λιθογράφων, Βούλα Πάκου μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο ΚΑΤ, Δ. Σμυρνή μέλος της διοίκησης του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Χριστίνα Στεφάνου μέλος της διοίκησης του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

- Τη στήριξή τους στις προσπάθειες της Επιτροπής εκφράζουν και τα συνταξιουχικά σωματεία του ΙΚΑ Καισαριανής, Λιμενεργατών, Νέας Ιωνίας, Εκτελωνιστών Πειραιά - Αθήνας, Βύρωνα, Θεσσαλονίκης, Ζωγράφου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πρόβα τζενεράλε» για το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης (2020-11-10 00:00:00.0)
Σχέδιο δράσης και πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους (2019-04-16 00:00:00.0)
Αγωνιστική "πρεμιέρα" στο Βόλο (1999-08-19 00:00:00.0)
Η Θεσσαλονίκη της δουλιάς αντιστέκεται (1999-03-11 00:00:00.0)
Απεργιακές επιτροπές παντού (1998-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ