Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Θεσσαλονίκη της δουλιάς αντιστέκεται

Σε συλλαλητήριο καλεί σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και συνδικαλιστικά στελέχη από μια σειρά κλάδους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Πραγματοποιείται σήμερα στις 7 το βράδυ στο άγαλμα του Βενιζέλου το πανεργατικό συλλαλητήριο, που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Θεσσαλονίκης.

Συνδικάτα και συνδικαλιστές από πολλούς βασικούς κλάδους καλούν τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της λιτότητας και της κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ενόψει του συλλαλητηρίου, ο Βασίλης Αχτσής,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο "Ρ": "Το συλλαλητήριο εκφράζει την αντίθεση των εργαζομένων στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, που έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Ο κλάδος μας, εκτός από τα άλλα γενικότερα προβλήματα, ζει τώρα υπό την απειλή της κατάργησης του κανονισμού για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση και να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους".

Η Γιώτα Σιδηροπούλου,πρόεδρος του Καπνεργατικού Σωματείου, δήλωσε: "Στον κλάδο μας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με τις ποσοστώσεις στον καπνό έχουν ελαττωθεί στο ελάχιστο τα μεροκάματα. Οι καπνέμποροι θέλουν να μην υπολογίζονται οι τριετίες, να μη δίνουν γάλα, να καταπατούν, με την ανοχή της κυβέρνησης, μια σειρά βασικά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε να διασώσουμε τις βασικές μας κατακτήσεις. Το ΕΚ και η Ομοσπονδία Καπνεργατών δε στηρίζουν τους αγώνες μας, μας πιέζουν να συμβιβαστούμε. Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες στα χέρια τους, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες της Συντονιστικής Επιτροπής".

Η Μαρίνα Δέλου,πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δήλωσε: "Η γενικευμένη επίθεση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης, και από το ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, να διαδηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που, απ' ό,τι διακηρύττει η ίδια, θα συνεχιστεί για να πιαστούν οι δείχτες της ΟΝΕ. Να στείλουμε μήνυμα και στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλους όσοι λένε ότι η ΟΝΕ είναι μονόδρομος. Μήνυμα και στην πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος, ότι αυτή η κατάσταση του συμβιβασμού, της υποτέλειας και του "ρεαλισμού" δεν πάει άλλο".

Η Σοφία Καλαντίδου,πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, δήλωσε: "Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, γιατί δε μας αρκούν οι διαπιστώσεις. Στο εμπόριο η κατάσταση είναι άγρια. Πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα".

Την ανάγκη συντονισμένης και αποφασιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης - μονοπωλίων, ενάντια στο εισόδημα και σε βασικά κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τονίζει στην προκήρυξή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών."Η δύσκολη αυτή κατάσταση για τους εργαζόμενους - τονίζει - πρέπει να πάρει τέλος. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί αν θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες οι εργαζόμενοι και ο λαός".

Σ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ