Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επικίνδυνη κυβέρνηση

"Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ' αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή". Αυτά προβλέπει το άρθρο 27, παρ. 2, του ελληνικού Συντάγματος. Και, όμως, χιλιάδες Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και άλλα φονικά σύνεργα του πολέμου περνούν τις μέρες αυτές από τη Μακεδονία, με κατεύθυνση την ΠΓΔΜ και τελικό προορισμό το Κοσσυφοπέδιο, έχοντας επιβάλει ουσιαστικά καθεστώς κατοχής σε λιμάνια και αεροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας. Η Βουλή, βέβαια, δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και απ' όσο ξέρουμε, ούτε καν το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει σχετικά αποφασίσει.

Και δε φτάνει αυτό, αλλά ο υπουργός Μεταφορών, όταν ρωτήθηκε προχτές από το "Ρ", για την ύπαρξη ή όχι πολιτικής απόφασης, σχετικά με τη μεταφορά των δυνάμεων αυτών από συρμούς του ΟΣΕ, δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στην... "εμπορική πολιτική του ΟΣΕ".

Και από την άλλη, ο Κ. Σημίτης και οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν δηλώσεις, πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην "ειρηνευτική" επιχείρηση του Κοσσυφοπεδίου, μόνον όταν συμφωνήσουν σ' αυτή όλες οι πλευρές, ενώ την ίδια στιγμή, η Μ. Ολμπράιτ έχει βάλει το πιστόλι στο κρόταφο των Γιουγκοσλάβων και τους απειλεί, ή υπογράφουν το σχέδιο του Ραμπουγέ ή βομβαρδίζονται από τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

Χρειάζονται κι άλλα, για να καταλάβει και ο πλέον απονήρευτος, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ