Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΝΑΟΥΣΑΣ
Σφοδρή αντίδραση για τα ΤΣΑ

Το ΕΚΝ καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, ενώ αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια ταξικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος

ΝΑΟΥΣΑ.-

Σε ρόλο "Δούρειου ίππου", με στόχο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, εμφανίζεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, η οποία, ανατρέποντας παλαιότερη απόφαση, εμφανίζεται να συμμετέχει στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, χωρίς να πάρει υπόψη της ούτε την ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του ΕΚ Νάουσας εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα που καταγγέλλει τη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως "νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας των βιομηχάνων που χτυπά τα εργασιακά - ασφαλιστικά - δημοκρατικά και οικονομικά συμφέροντα των εργαζομένων" και ζητά επανεξέταση της υπόθεσης.

Στην ίδια συνέλευση, όπου παραβρέθηκε ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ, εξετάστηκε και η σημερινή κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και διαπιστώθηκε πως η στάση των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σε κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης (κοινωνικός διάλογος, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό κλπ.), είναι πέρα και έξω από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση σημειώνεται ότι προβάλλει αναγκαίος ο αναπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος και η ενδυνάμωση των ταξικών αγωνιστικών του χαρακτηριστικών.

Η συνέλευση χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Επιτροπής Συνδικαλιστών για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την οποία χαρακτηρίζει ως "καινούριο ξεκίνημα για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού ταξικού πόλου στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος".

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΕΚ Νάουσας στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Επιτροπή Συνδικαλιστών στις 3 Απρίλη και εξουσιοδοτήθηκε η διοίκηση για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες συντονισμού της δράσης σε επίκαιρα βασικά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ