Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΧΙ θεατές οι εργαζόμενοι

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων, η ΕΣΑΚ ΤΕ υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης

Αύριο Πέμπτη, πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος (ΣΥΤΕ),"σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι συνολικά δέχονται μια επίθεση, με αποκλειστικό στόχο της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, να εντείνουν την εκμετάλλευση και τα κέρδη τους", όπως χαρακτηριστικά τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος (ΤΕ).

"Η επίθεση αυτή θίγει όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, συνεχίζει η ανακοίνωση. Αφαιρούνται κοινωνικά δικαιώματα σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, ανατρέπονται σταδιακά οι εργασιακές σχέσεις". Η παράταξη επισημαίνει ότι "η ΕΣΑΚ και η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος, κατά γενική ομολογία, είναι σήμερα η κύρια δύναμη αντιπολίτευσης, η κύρια δύναμη που κοντράρει καθημερινά την κυβερνητική πολιτική, η κύρια δύναμη που παλεύει για λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, η κύρια δύναμη που θέλει τους εργαζόμενους μαζί της, πρωταγωνιστές και όχι θεατές των εξελίξεων".

Η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος τονίζει σχετικά με το Σύλλογο ότι "γενικότερα, αλλά και στον ΣΥΤΕ, υπάρχει μια πλειοψηφία, στην οποία έχει εδραιωθεί η λογική της "κοινωνικής συναίνεσης", η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, η υποταγή στο μονόδρομο της ΟΝΕ. Αν σήμερα αυτό εκφράζεται κύρια από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, η εμφάνιση σ' αυτές τις εκλογές των αναπληρωματικών τους ομάδων (ΔΗΣΚ - ΠΡΩΤ. ΓΙΑ την ΑΝΑΒ. του σ. κ.) έχει σαν στόχο την είσπραξη των ψήφων διαμαρτυρίας, τις καρέκλες του ΣΥΤΕ, ποιος θα πάρει το πάνω χέρι, γι' αυτό, άλλωστε, μαζί με την ΠΑΣ, δυο χρόνια θεωρούσαν μοναδικούς τους αντιπάλους το "προεδρείο του ΣΥΤΕ"".

Τονίζει, επίσης, ότι "έξω από αυτές τις λογικές, η ΕΣΑΚ γενικότερα, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά σε μια προσπάθεια αναγέννησης, αναδιοργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος,για να βγει από το τέλμα και την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Θεωρεί ότι πρέπει να μπει φραγμός στη νεοφιλελεύθερη επίθεση, να αποσπαστούν νέες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους. Παρά τη μικρή δύναμή μας στην ΤΕ, έχει καταγραφεί η προσπάθειά μας για λύση προβλημάτων, ενώ δε μηδενίζουμε σε καμία περίπτωση την προώθηση κάποιων ζητημάτων τη διετία που πέρασε και με τη δική μας συμμετοχή. Καλύτερα θα 'ταν τα πράγματα με άλλο συσχετισμό στο ΔΣ, με άλλη τακτική και δράση, με πιο αποφασιστικό και αγωνιστικό τρόπο, αν διεκδικούσαμε λύσεις σε προβλήματα, πρώτα και κύρια στο ασφαλιστικό - εφάπαξ".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, η παράταξη σημειώνει ότι "όχι μόνο με θάρρος αποκαλύπταμε γεγονότα, αλλά ερχόμαστε σε πλήρη αντιπαράθεση με το σύνολο των άλλων παρατάξεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ