Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνες και λόγος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: Σήμερα (9μμ) προβάλλει την πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του Στέλιου Χαραλάμπους "Αδης" (90), η οποία είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της "Περίπλους", της ΕΤ-1 και της γαλλικής εταιρίας "ΑΜΙΡ". Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1996) με τέσσερα βραβεία και με το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του ΥΠΠΟ (1997).

Αύριο (7μμ) ο καθηγητής της Σορβόννης Ζαν - Μαρί Αντρέ θα δώσει διάλεξη με θέμα "Οι ελληνικές ουτοπίες και η υποδοχή τους από τους Ρωμαίους".

Από αύριο μέχρι τις 4/4 στο θέατρο "Τεχνοχώρος υπό σκιάν" (Μαυρομιχάλη και Ξιφίου) το "Θέατρο των Νέων" θα παρουσιάζει το έργο της Γαλλίδας Κατρίν Ανν "Τίτα Λου",σε μετάφραση του Νικηφόρου Παπανδρέου,σκηνοθετική επιμέλεια Βασιλικής Παπάλη, μουσική Γιάννη Ερενίδη, σκηνικά - κοστούμια Γεωργίας Χατζηβασιλειάδη, επιμέλεια κίνησης Καλλιόπης Θεοδοσιάδη - Μαρίας Καραπαναγιωτίδου. Παίζουν Μαίρη Παππά, Ελεάνα Μανουσογιαννάκη. Φιλική συμμετοχή Κώστας Καζάκος, Θωμάς Γκαγκάς, Εύα Κάρτσακλα.

  • Στην Παλαιά Βουλή σήμερα (6μμ) οι εκδόσεις "Ιανός" θα παρουσιάσουν το βιβλίο "Ας ξαναζήσουμε τον 20ό αιώνα με το ημερολόγιο του Δημήτρη Δελιβάνη (1924-1993)".Πρόκειται για το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε ο καθηγητής της Οικονομικής Σχολής του ΑΠΘ και πρώην πρύτανης Δ. Ι. Δελιβάνης, από τις 500 σελίδες του οποίου "αναβιώνουν" οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά 80 χρόνια του αιώνα μας.
  • Στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου σήμερα, αύριο και μεθαύριο η "Βιβλιοφιλία" διοργανώνει εαρινή δημοπρασία με την πρώτη έκδοση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Καββαδία "Μαραμπού" (1933), με σπάνια λογοτεχνικά περιοδικά και το "Τρόπαιον της Ορθοδόξου Πίστεως" του Μανουήλ Αντωνίου (έκδοση Βιέννης, 1791).
  • Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος) σήμερα (6.30μμ) η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Ολγα Κατσιαρδή - Χέρινγκ με θέμα "Μετακινήσεις πληθυσμών στη Νοτιανατολική Ευρώπη από το 15ο μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ