Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία στην κορυφή, ξεκαθάρισμα στην ουρά

Μπορεί το σκηνικό στη βαθμολογία της Α1 να παραμένει ρευστό και θα πρέπει να περιμένουμε το ερχόμενο Σάββατο για να δούμε ποια ομάδα θα κατακτήσει την πρώτη θέση, τα πράγματα όμως ξεκαθάρισαν στην ουρά της βαθμολογίας. Παπάγου και Απόλλωνας Πάτρας έθεσαν, μετά τις νέες τους ήττες, τέρμα στην αγωνία τους και φυσικά στην παρουσία τους στην Α1.

Αντιστρόφως ανάλογο είναι το σκηνικό στην κορυφή, όπου το ποιος από τους δυο αιώνιους αντιπάλους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα κόψει πρώτος το νήμα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, όπου κοντράρονται μεταξύ τους. Βέβαια, οι "πράσινοι" έχουν πιο δύσκολη αποστολή αφού για να χαρούν την πρωτιά δε φθάνει μόνο η νίκη αλλά χρειάζονται και μια διαφορά 10 πόντων μια και στο πρώτο παιχνίδι είχαν ηττηθεί με 63 - 53.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη βδομάδα γι' αυτούς, αφού υπάρχουν κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ με 85 - 62. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ομπέρτο, που πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι σήμερα, σημειώνοντας 24 πόντους.

Αναβολή για την επόμενη φορά πήρε το όνειρο του Παναθηναϊκού να φύγει με ροζ φύλλο αγώνα από το Αλεξάνδρειο, αφού ο Αρης επικράτησε με 68 - 61. Οι "κίτρινοι" είχαν για άλλη μια φορά σε εκπληκτική μέρα το δίδυμο Λιαδέλη -Σιούτη που σημείωσαν από 22 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Σε... νεκρό χρόνο "πέθανε" και η τελευταία ελπίδα του Απόλλωνα Πάτρας για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ήττα από το Σπόρτιγκ με 74 - 72 καταδίκασε τους Πατρινούς, ενώ έστειλε στον έβδομο ουρανό τους Πατησιώτες. Ενα φόλοου - απ του Μάλκομ Μακ Κι με τη λήξη του παιχνιδιού ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε στους γηπεδούχους τη σωτηρία τους.

Ανάσα σωτηρίας έστω και στο παρά ένα πήραν ο Πανιώνιος με τη νίκη του επί της Νήαρ Ηστ με 95 - 71 και το Ηράκλειο που επικράτησε του Ηρακλή με 68 - 63. Αγγαρεία έμοιαζε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ νίκησε άνετα τον ήδη καταδικασμένο Παπάγου με 80 - 61. Τέλος καλό όλα καλά και στο παιχνίδι του Περιστερίου με το Μαρούσι 68 - 66, αφού οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό τους και οι φιλοξενούμενοι έστω και από σπόντα απέφυγαν τον υποβιβασμό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 46, Παναθηναϊκός 45, ΠΑΟΚ 43, ΑΡΗΣ 42, ΑΕΚ 41, Ηρακλής 36, Νήαρ Ηστ 36, Περιστέρι 35, Σπόρτιγκ 35, Ηράκλειο 34, Πανιώνιος 34, Μαρούσι 34, Απόλλων Πάτρας 32, Παπάγου 31.

ΜΠ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ