Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία στο φινάλε

Στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα ξεκαθαρίσει και το σκηνικό στην κορυφή της Α1 ανδρών, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται μεταξύ τους την Κυριακή (ΟΑΚΑ 20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) σε ένα παιχνίδι που θα καθορίσει ποιος από τους δυο αιώνιους θα κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" που μετά την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ του Μονάχου παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανεβασμένοι ψυχολογικά, βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από τους "πράσινους". Και αυτό γιατί για να χάσουν την πρώτη θέση της βαθμολογίας δεν αρκεί να χάσουν απλώς, αλλά θα πρέπει να υποστούν και ήττα με διαφορά τουλάχιστον 10 πόντων. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστεί η ομάδα του μετά τα αλλεπάλληλα κρίσιμα παιχνίδια που έδωσε τη βδομάδα που πέρασε, αλλά δηλώνει πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει να κλείσει νικηφόρα μια πολύ σημαντική βδομάδα για αυτούς.

Αντίθετα, οι "πράσινοι", όπως είναι φυσικό, έχουν πιο δύσκολη αποστολή, αφού η νίκη ίσως και να μην μπορέσει να τους δώσει αυτό που διεκδικούν. Στην πρόβα τζενεράλε που πραγματοποίησαν οι "πράσινοι" στο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ ο Λ. Σούμποτιτς δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, ενώ ο Νίκος Οικονόμου δείχνει να ξεπερνάει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα δώσει κανονικά το "παρών" στο ντέρμπι. Ο Πίξι ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση που είχαν οι Μποντιρόγκα και Αλβέρτης.

Το δεύτερο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας γίνεται στο Αλεξάνδρειο όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι αν και έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση θέλουν να κλείσουν νικηφόρα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ η ΑΕΚ θέλει να επιβεβαιώσει με νίκη την αγωνιστική της ανάκαμψη των τελευταίων αγωνιστικών.

Για άλλη μια φορά χωρίς τον Γκάρι Γκραντ στη σύνθεσή του ο Αρης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη Νήαρ Ηστ (Καισαριανή 17.00) που αν καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, τότε βρίσκεται οριστικά στην Ευρώπη. Οσον αφορά τους Θεσσαλονικείς, θα 'λεγε κανείς ότι μυαλό τους είναι περισσότερο στη ρεβάνς της Τρίτης κόντρα στη Βαλένθια που θα κρίνει τη συμμετοχή τους ή όχι στο τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα. Οσον αφορά το θέμα του Γκάρι Γκραντ, ο Αμερικανός παίκτης φέρεται απογοητευμένος από την αδυναμία του να προσφέρει στην ομάδα λόγω τραυματισμού και η συνεργασία των δυο πλευρών οδεύει προς το άδοξο τέλος της.

Συνοπτικά το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα: Παπάγου - Ηράκλειο (Παπάγου 17.00), Ηρακλής - Σπόρτιγκ (Ιβανώφειο 17.00), Απόλλωνας Πάτρας - Περιστέρι (Πάτρα 17.00), Μαρούσι - Πανιώνιος (Αμαρουσίου 17.00).

  • Με την 20ή αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα και το πρωτάθλημα της Α2. Το πρόγραμμα: Π. Φάληρο - Φίλιππος (17.30), Αριών - ΓΣ Λάρισα (17.30), Δάφνη - Αμύντας (17.30), ΜΕΝΤ - Εσπερος (17.30), Πειραϊκός - Μακεδονικός (17.30), Ολύμπια - Ιωνικός (17.30).
  • Ολοταχώς για νταμπλ οδεύει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ αφού κατάφερε να πάρει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας στον τελικό του Θριάμβου με 48 - 44. Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών συνεχίζεται σήμερα με την 21η αγωνιστική: Σπόρτιγκ - Μ. Αλέξανδρος (12.00), Ακαδημία 75 - Ηρακλής (12.00), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου (12.00), Απόλλων - Εσπερίδες (12.00), ΜΕΝΤ - ΑΕΚ Τρίπολης (12.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ