Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μόναχο ερχόμαστε...

Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς κέρδισε και στη Λιόν τη Βιλερμπάν και έτσι για 4η φορά πέρασε σε φάιναλ φορ. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας

Αποστολή εξετελέσθη... Ο Ολυμπιακός για τέταρτη φορά θα δώσει το "παρών" σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αφού μετά τη δεύτερη νίκη του επί της Βιλερμπάν, αυτή τη φορά στη Γαλλία, με 81 - 77, σφράγισε το εισιτήριο για το Μόναχο, όπου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί της φετινής διοργάνωσης (20 - 22 Απρίλη). Νέος αντίπαλος για τους "ερυθρόλευκους" στο τελευταίο τους βήμα πριν τον τελικό θα είναι η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς στους αγώνες, με... συνοπτικές διαδικασίες, πέτυχε αυτό που ήθελε. Να καθαρίσει νωρίς νωρίς την πρόκριση παρά το γεγονός ότι εάν χρειαζόταν τρίτο παιχνίδι αυτό θα διεξαγόταν στο Φάληρο. Και πραγματικά, με τον αέρα της πρώτης τους νίκης και με πίστη στο σκοπό τους κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν μέσα στο θερμό "Αστρομπάλ", στη Λιόν. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος παρέμενε αήττητος στα γήπεδα εκτός Ελλάδας, καθώς τη μόνη ήττα που είχε στην Ευρωλίγκα ήταν αυτή του Αλεξανδρείου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με αυτοσυγκέντρωση κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι στο σημείο που χρειαζόταν (8 πριν το τέλος) και να κυριαρχήσουν κάτω από τα καλάθια. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε και η σημαντική βοήθεια από τον Αριαν Κόμαζετς, που με την εκπληκτική εμφάνιση έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και δυο τρίποντα ήταν αυτός που στο τελευταίο δεκάλεπτο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι αιφνιδιάζοντας την ελληνική ομάδα, αφού προηγήθηκαν με 7 - 1 και 28 - 19, έχοντας ως κορυφαίο τον Χένρι που αδυνατούσε να σταματήσει ο Μίλαν Τόμιτς. Η ιδέα του Ιβκοβιτς να δώσει εντολή στον Παπανικολάου να μαρκάρει τον Αμερικανό αποδείχτηκε πολύτιμη, αφού ο Χένρι έχασε την επαφή του με το καλάθι και έτσι μπλοκαρίστηκε η κύρια επιθετική αιχμή της Βιλερμπάν. Και ενώ ο Ραντ είχε προβλήματα απέναντι στον για άλλη μια φορά πολύ καλό Γκολντγουάιρ, ο Ολυμπιακός έβρισκε τη λύση στην επίθεση χάρη στον Αριαν Κόμαζετς και στον Ντράγκαν Τάρλατς που κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Σονκό 10, Πλιβί 2, Περσεβό 6, Ντιγκμπό 4, Μπλομ 2, Ανρί 29, Μπιλμπά 10, Πάλμερ 2, Ρόουντ 12.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόμαζετς 23, Γκολντγουάιρ 15, Παπανικολάου 4, Αντε Μενσά 2, Τόμιτς 12, Τάρλατς 16, Ομπέρτο, Ρότζερς 9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ