Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οργανωμένη αντίσταση στη "νέα τάξη πραγμάτων"

Την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης, επισήμανε με χτεσινή δήλωσή της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η Γενική Γραμματέας του Κόμματος, φτάνοντας χτες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη δήλωσε σχετικά:

"Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να είναι ούτε φρόνιμος, ούτε υπάκουος, ούτε βεβαίως και δειλός. Αν δεν αντισταθούμε οργανωμένα στη "νέα τάξη πραγμάτων" τότε είναι βέβαιο ότι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία δε θα μείνει σε τοπικό επίπεδο, αλλά θα γενικευτεί. Πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε παραμονές στη συμφωνία Αμερικανοποίησης του Αιγαίου και στη διανομή του υπολοίπου από αυτό που θα μείνει από τους Αμερικανούς ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία".

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, σημείωσε:

"Τα 9 τρισ. που υποτίθεται θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση θα της τα πάρουνε πίσω τρεις φορές με τη μορφή εμπορικών σχέσεων. Πρώτα - πρώτα η κυβέρνηση θα τα διανείμει εδώ στην πλουτοκρατία και ο ελληνικός λαός θα τα επιστρέψει πίσω στη Γερμανία και στις άλλες χώρες πέντε φορές παραπάνω. Δεν τα δίνουν για το καλό. Τα δίνουν για να τα πάρουν πίσω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ