Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Απόπειρες ζωής" επί σκηνής

Με "Απόπειρες ζωής" του Μαρτίν Γκριμ,που ανεβαίνει σήμερα, κλείνει ο κύκλος των χειμερινών παραστάσεων της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση - σκηνοθεσία Ασπας Τομπούλη,σκηνικά Βαλεντίνο Μαρένγκο,κοστούμια Χριστίνας Μπάρλοου - Παπούλια,σύνθεση τραγουδιών Νίκου Βίττη,σύνθεση ήχων - μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου,χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.Παίζουν: Λάζαρος Ανδριώτης, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Καύκας, Χριστίνα Κουλουμπή, Ηλίας Κουντής, Κώστας Μπερικόπουλος, Ηλιάννα Παναγιωτούνη.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο (1977) και χαρακτηρίστηκε ως "το έργο του εικοστού αιώνα" που δημιουργεί "ένα πρότυπο γραφής". Χαρακτηριστικό είναι ότι οκτώ ηθοποιοί παίζουν πενήντα εννέα ρόλους. Αντιπαραθέτοντας τον κόσμο της πληροφορικής με την πραγματικότητα, ο Κριμ δείχνει πόσο συγκεχυμένα είναι τα μεταξύ τους όρια. Θίγει καίρια προβλήματα της εποχής μας, την τρομοκρατία, τον πόλεμο, τη βία και τη διαστροφή των γεγονότων και πληροφοριών από τα ΜΜΕ. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 25/4.

  • Ο νεοσύστατος θίασος "Αρχή" παρουσιάζει στην Κόκκινη Σκηνή του "Θεάτρου της Ημέρας" το έργο του Χρίστου Ε. Θεσσαλονικέα "Egri Bikaver",που βραβεύτηκε από το ΥΠΠΟ. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρίστου Θεσσαλονικέα,σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Παπαδημητροπούλου,μουσική Δημήτρη Κατραντζιώτη,χορογραφία Ελβίρας Μπαρτζώκα.Παίζουν: Στέργιος Τζαφέρης, Πελαγία Φυτοπούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ